Мини септична яма

Устройството за автономна канализация се възприема от мнозина като сложно упражнение, изискващо големи усилия и еднакво впечатляващи финансови инвестиции. Междувременно, за къщи на крайградски къщи, където се появяват само през уикендите, е напълно възможно да се изгради проста и надеждна канализационна система. Това стана възможно благодарение на появата на така наречените мини септични ями - малки инсталации, чийто обем не надвишава 1 кубичен метър. м. В тази статия ще говорим за характеристиките на тези съоръжения за обработка, тяхното разнообразие и инсталационната им работа.

Какви са стандартните мини септични резервоари?

Обикновено за производството на мини септични резервоари се използва полиетилен с ниско налягане и по-често се използва полипропиленов септичен резервоар, материал, от който се произвеждат по-големи площи. Обемът на мини септични ями варира от 300 до 1000 литра, производителност - от 100 до 300 литра канализации на ден. Основните процеси, протичащи в такъв контейнер, са утаяване с последваща анаеробна обработка на утайката. Почвата е необходима за по-нататъшното третиране на отпадъчните води.

Какви са септичните танкове мини

Повечето от тези продукти са структурно вертикален септичен резервоар с една или две камери. Някои модели септични резервоари се отличават с плаваща натоварване, което действа като механичен филтър, и допринася за по-пълна обработка на органични факултативни анаероби (микроби, които могат да издържат на действието на кислород във въздуха).

Самостоятелните модули са лесни за експлоатация, надеждни, непропускливи и при правилна експлоатация отлично качество на пречистването на отпадъчните води. Утайката може да се изпомпва самостоятелно или с помощта на канална машина. За да увеличите разстоянието между почистването на контейнера, можете да използвате специален биоактиватор за септична яма или други подобни препарати. С тяхна помощ се засилват анаеробните процеси на биологична обработка, което допринася за по-добра местна канализация.

Разнообразието от модели на малки септични ями



Както вече бе споменато по-горе, производителите на пречиствателни станции Ви предлагат широка гама мини септични резервоари. Най-достъпните модели са изработени от полиетилен, най-скъпият е септичен резервоар, изработен от фибростъкло. Сред най-популярните мини пречиствателни станции за отпадъчни води са Triton Mini, барове мини, ASO Mini-1, DKS-Mini, Green Rock Mini 0.5. Всички те са с ниска маса и могат да бъдат доставени на сайта самостоятелно.

Монтаж и подреждане на "мини канализация"

Монтирането на мини септична яма е практически същата като инсталирането на други почистващи системи, а количеството на работа е много по-малко.

Етапи на инсталиране на мини септична яма

Стъпка по стъпка този процес може да бъде описан както следва:

  • копаят яма върху параметрите на капацитета. Взема се предвид, че отстрани септичният резервоар трябва да остане около 300 mm за странично запълване с пясък;
  • дъното на изкопа е покрито със слой пясък (ако почвата не е натрупана) или допълнително е бетонирана за последващото закрепване на пречиствателната станция за отпадъчни води;
  • по-нататъшно монтиране на самия септичен резервоар, който, ако е необходимо, е закрепен към бетонната основа с кабели - защита срещу екструзия от земята (поради малката маса на мини септичния резервоар);
  • Устройството на дренажна платформа, разположена на два метра от капацитета. Обикновено е достатъчно да се поставят няколко метра дренажна тръба върху слой чакъл и пясък, към който да се свържат вентилационните тръби;
  • Всички тръби са подредени със склон от 2 см на метър - за да се осигури тежестта

Описаните по-горе работи са достатъчни за инсталиране на септична яма в крайградската зона. Трябва само да си купите подходящ модел и да го монтирате сами!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична молеСептична моле
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Септична ямаСептична яма
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Септични кълновеСептични кълнове
Септични AcoСептични Aco
Септичен анионСептичен анион
Избираме септична яма за лятна резиденцияИзбираме септична яма за лятна резиденция
» » Мини септична яма
© 2021 BggeHat.com