Полипропиленов септичен резервоар плюсове и минуси

Пластмасови септични резервоари, по-специално, изработени от полипропилен, заемат впечатляваща ниша, в която има устройства за обработка на отпадъчни води. Най-често те се използват като основен елемент на местната канализация. Полипропиленовите септични резервоари имат своите предимства и недостатъци по отношение на всички резервоари, създадени за пречистване на отпадни води.

Сравнение на пластмасови контейнери

По отношение на техните физико-химични свойства, полипропиленовите контейнери са много сходни с тези от полиетилен или фибростъкло. Но ако септичната яма от стъклопласт е скъпо удоволствие, полипропиленовите растения са в същия ценови диапазон като продуктите от полиетилен с ниско налягане. Плътността на полипропилен и съответно масата на септичните резервоари е по-малка от тази на други пластмасови продукти. Ето защо те са по-лесни за инсталиране сами. Забравете за септична яма с гуми! Купете наистина работеща версия на септичния резервоар и се насладете на удобството да използвате пълна канализация!

Полипропиленови септични резервоари

Предимства на полипропиленовите контейнери:

  • херметично запечатани;
  • не подлежи на корозионна атака;
  • лек, прост дизайн;
  • безопасни за околната среда;
  • устойчиви на околната среда, характерни за канализацията;
  • механично здрави

Сериозен недостатък на полипропиленовите септични резервоари е тяхната слаба устойчивост на замръзване. Ако не се притеснявате напълно да изолирате пречиствателната станция за отпадъчни води, нейната цялост може евентуално да се влоши при -5 градуса по Целзий. Преди да купите, си струва да се запознаете с температурата на чупливостта на материала, от който е направен септичния резервоар. Когато технологията на производство променя, например, съполимеризацията на пропилена с етилен, устойчивостта на замръзване може да бъде увеличена до гранична стойност от -15 градуса по Целзий.

Изграждане на растения

По принцип в продажба е възможно да се срещне септична яма, която е нелетлива, но никой не се намесва в изграждането на пречиствателна станция за дълбоководни води от полипропиленов резервоар. В тази статия ние написахме за какво е инсталирането на биофилтър, така че можете да го направите с един или повече полипропиленови контейнери. Предвидени са едно-, дву- и трикамерни инсталации. При продажба можете да намерите и конвенционални резервоари, чиято цена е близка до полипропиленовите септични ями. И не забравяйте за качеството на топлоизолацията, а след това проблемът, който не е най-добрата устойчивост на замръзване, е да решите сами!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична гумаСептична гума
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Мини септична ямаМини септична яма
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Септичен лосСептичен лос
Септична АкорСептична Акор
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Септични AcoСептични Aco
Септично почистванеСептично почистване
» » Полипропиленов септичен резервоар плюсове и минуси
© 2021 BggeHat.com