Пластмасов септичен резервоар

Ако все още мислите какво точно е инсталацията за пречистване на отпадни води, монтирана на вашия сайт, тогава статията за пластмасови септични резервоари ще бъде много полезна. Към днешна дата пластмасови септични резервоари принадлежат на заслуженото палмово дърво - оборудването, изработено от полимерни материали, е много популярно. Това се дължи преди всичко на изобилието от предимства пред септичните ями, направени от всякакви други материали.

Видове пластмасови септични резервоари

Необходимо е да се разбере, че фразата "пластмасов септичен резервоар" е общо наименование за инсталации, направени на основата на пластмаси. Междувременно съществуват няколко вида материали, които се използват в производството на съвременни елементи за местна канализация:

  • полиетилен. Това е най-достъпният материал с отлична химическа устойчивост, здравина и издръжливост. На базата на полиетилен с ниско налягане се произвеждат много видове септични резервоари. Също така издухва контейнери, наречени Eurocubes, които често се използват при проектирането на самостоятелно изработени пречиствателни станции за отпадни води;
  • полипропилен. Материал, който е идеален за производството на станции за биологично третиране. Производителите гарантират, че полипропиленовият септичен резервоар ще продължи повече от 50 години, без да се налага сериозна поддръжка и ремонт;
  • фибростъкло. Най-скъпият материал, използван при фабриката за производство на пречиствателни станции за отпадни води. Той притежава сила и устойчивост на агресивни медии
Септични резервоари от пластмаса - надеждни и ефективни

Предимства на пластмасовите контейнери

Може би най-важното предимство на пластмасови септични резервоари е тяхната плътност. Ако площадката има високо ниво на подпочвените води, няма да има стоманобетонни конструкции (включително септична яма от бетонни пръстени), която да не може да осигури нормална работа на местната канализация. Решихте ли да купите кумулативен септичен резервоар? В 99 този контейнер ще бъде изработен от пластмаса!



Контейнерите от пластмаса са устойчиви на агресивни среди, така че те не са корозирали - което не е случаят с металните продукти. Друго важно предимство на растенията, които обмисляме, е тяхната ниска маса *. Повечето пластмасови септични резервоари могат да се монтират ръчно, без да се прибягва до използването на тежко специално оборудване.

* Има един "но": ако почвата в района е буйна, т.е. През зимата, когато замръзването увеличава обема, неправилно монтираният капацитет може лесно да бъде изтласкан от земята. В този случай малка маса може да се разглежда като недостатък. Но правилната инсталация на пластмасов септичен резервоар, който ще разгледаме по-долу, ще избегне недоразумения!

Монтаж на пластмасов септичен резервоар

Много производители на станции за дълбоко почистване гарантират, че техните продукти не се нуждаят от закотвяне - не подлежат на пробиване на почвата. В някои случаи обаче е по-добре да бъдете презастраховани, тъй като изместването на позицията на контейнера е изпълнено с нарушаване на херметичността на тръбопровода и неговото възстановяване не е лесна задача.

Монтиране на септична яма, изработена от пластмаса в раздробена почва

Когато инсталирате анаеробен септичен резервоар или станция за биологично третиране (аеробни), по-добре е да поставите стоманобетонна плоча на дъното на изкопа. По-лесно е да го запълвате сами - няма нужда от подемно оборудване. Плаката по-късно ще играе ролята на един вид котва, която не позволява на септиците да се поддават на силите на пробиване (тангенциалните сили от земята имат значителен ефект върху страничните стени на съда). На тази пластина се прикрепват найлонови въжета или стоманени вериги и контейнер. Затегнете кабела с помощта на обикновени въртящи се връщачи - бързо и удобно!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Мини септична ямаМини септична яма
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Септичен лосСептичен лос
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Септични AcoСептични Aco
Септично почистванеСептично почистване
Септичен анионСептичен анион
Септична алта биоСептична алта био
Избираме септична яма за лятна резиденцияИзбираме септична яма за лятна резиденция
» » Пластмасов септичен резервоар
© 2021 BggeHat.com