Хидроизолация на септична яма

Като се има предвид фактът, че част от септичните резервоари (или всички) се използват като утаителни цистерни, от голямо значение е да се осигури плътност или хидроизолация на пречиствателните станции за отпадни води. За различните видове самоизработени септични ями има слабости, на които трябва да се обърне по-голямо внимание. В тази статия ще се опитаме да разберем как и какви хидроизолации трябва да се използват в конкретни случаи. Ще разгледаме най-популярните модели септични резервоари, които могат да бъдат направени ръчно: от еврокръби и от бетонни пръстени.

Запечатване на септична яма, хидроизолация

Хидроизолация на контейнери от еврокуби

Ще започнем с най-простото решение за канализация за селска къща: от септични ями от еврокръби. Със сигурност сте чували ласкателни мнения за европейските септични ями, защото те са непромокаеми и лесни за производство. Ако обаче сте прочели в една от предходните статии как се произвеждат такива растения, трябва да разберете, че във всеки пластмасов контейнер са направени няколко технологични дупки, които служат за полагане на тръби (включително вентилационни). Всички шевове са силикон или друг санитарен уплътнител.

Запечатан септичен резервоар на пръстените на пръстените



Ако предпочитате да инсталирате септична яма със собствените си ръце от стоманобетонни пръстени, тогава в този случай хидроизолацията ще трябва да се върти. Бетонните кладенци минават по вода, затова имаме две възможности:

  • за монтиране на септична яма, за запечатване на шевовете с циментова замазка, а след това цялата вътрешна повърхност е импрегнирана с хидроизолационни съединения с проникващо действие. Не рекламирайте в името на звука като пример за материала "Penetron";
  • или да използват така наречените смазочни материали. По-специално, тъй като най-достъпният изход е използването на битум или полиуретанови маски. Просто трябва да го покриете с пръстени отвътре, предпазвайки почвата от канализация и отвън, като предпазвате септичния резервоар от подпочвените води. Естествено шевовете между пръстените са запечатани с циментова замазка.

Друг начин за водоустойчивост на шевовете между пръстените е използването на специални полимерни тампони. Е, не забравяйте, че устройството септичен резервоар от zhb пръстени предполага наличието на контейнери със сляпо дъно. Следователно, дъното е предварително циментирано и след това се използват смазващи или проникващи уплътнителни материали. Можете да избирате всички строителни материали, предназначени за хидроизолация на подземни конструкции - ползата от гамата позволява!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична графикаСептична графика
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Отзиви за чайките топаз топазОтзиви за чайките топаз топаз
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Мини септична ямаМини септична яма
Септичен лосСептичен лос
Septik ekorosSeptik ekoros
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Септични AcoСептични Aco
» » Хидроизолация на септична яма
© 2021 BggeHat.com