Анаеробен септичен принцип на действие

Най-популярните инсталации за пречистване на битови отпадъчни води са анаеробните септични резервоари. Причината е проста: при достатъчно висока ефективност на почистването, те се отличават с демократична цена, така че те са достъпни за повечето собственици на техните парцели. Освен това анаеробните растения не се нуждаят от захранване, т.е. различна автономия, ненаситен в грижите. В тази статия ще разгледаме работата на такива септични резервоари, конструкции и материали, използвани за тяхното производство.

Какво представлява анаеробният септичен резервоар и как работи?

Анаеробният септичен резервоар е запечатан контейнер, в който преобладава микробиологичното разграждане на органичните включвания, съдържащи се в отпадъчните води, без достъп на кислород в атмосферата. Т.е. в септични условия се създават условия за възпроизвеждане на анаеробни микроби, чиято жизнена активност е амоняк, въглероден диоксид, сероводород, метан (газове) и други вещества, разтворими във вода. Основната роля, възложена на анаеробите, е да се осигури разграждането на сложните компоненти на опростените. При липса на микроби техният брой се увеличава изкуствено, като се въвеждат в канализацията специални препарати за септични ями.

Анаеробен септичен резервоар - какво е това?

Структурно изолиран еднокамерен септичен резервоар, както и инсталации, състоящи се от няколко участъка. Най-популярните модели се състоят от две камери: в първата се защитава основната част от суспендираните твърди частици, а във втората - отводнителите допълнително се избират и "обработват" от анаеробни. Продуктите от жизнената им дейност се отстраняват чрез вентилационната система на септичния резервоар.

По време на биологичното третиране температурата на изтичащия поток се повишава, което позволява на микробите да се чувстват добре дори през студения сезон. Анаеробна пречиствателна станция - септична яма е нелетлива, т.е. всички процеси протичат естествено: каналите преминават последователно през всички камери без помощта на помпено оборудване. Един "но": такава канализация изисква устройството за последваща обработка на почвата.

Материали, от които се произвеждат анаеробни септични резервоари

Наскоро производителите залагат на пластмасови елементи за местна канализация. Можете да закупите септична яма от полипропилен и други полимерни съединения. Такива контейнери се характеризират с надеждност, устойчивост на агресивни среди и механична якост. Можете да направите анаеробен септичен резервоар със собствените си ръце, например от стоманобетонни пръстени, еврокуби и др.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бактерии за септични ямиБактерии за септични ями
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Мини септична ямаМини септична яма
Септичен лосСептичен лос
Септична акваСептична аква
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Septic BiotalSeptic Biotal
Септичен кедърСептичен кедър
Септик ЯлмаСептик Ялма
» » Анаеробен септичен принцип на действие
© 2021 BggeHat.com