Аеробно почистване на септични ями

Когато изучавате асортимента от фабрични септични ями, можете да обърнете внимание на изобилието от модели на така наречените аеробни септични резервоари. Те не са нищо повече от устройства за пречистване на отпадъчни води, в които течността се пречиства в процеса на жизнената активност на микроорганизмите, които се нуждаят от кислород. Те се наричат ​​и станции за дълбоко биологично пречистване, за които няма нужда от място за филтриране на почвата. Въпреки това, ефективността на инкубационните процеси в аеробни растения достига 98.

Изграждане на аеробни растения

Инсталацията за биологично пречистване на отпадъчни води е септичен резервоар, изработен от фибростъкло, разделен на няколко отделения. Техният брой зависи от капацитета на инсталацията и от дизайнерските решения на производителя. Първата камера винаги играе ролята на приемник, в който голяма част от включенията на течността се превръща в по-малка фракция.

Аеробен септичен резервоар

Следващата камера е оборудвана с аератори, чрез които специален компресор за септична яма вкарва въздух в канализацията. Това създава идеални условия за размножаване и развитие на аеробни микроби. Следните секции на резервоара са предназначени основно за обработка на органични включвания от аероби. Една от секциите може да служи като утаителски резервоар за отработена утайка - продукти от жизнената активност на микробите и неорганичните вещества.

Предимства и недостатъци

Първото нещо, на което обикновеният купувач обръща внимание, е високата цена на аеробните септични ями. За много от нас цената, определена за инсталации в завода, е изключително висока. Друг недостатък на биологични пречиствателни станции се състои в технологията на аеробна обработка, което означава постоянна доставка на отпадъчни води в системата. Например, ако септичната яма, не се поддържа през зимата, или използва рядко, всяко посещение на селска къща ще започне с активирането на микроби - тези, които са живели там преди, със сигурност имате време да умре без храна. И това са допълнителни разходи за закупуване на бактерии. Ако започнем да говорим за недостатъци, не можем да споменем енергийната зависимост на инсталациите - компресорите, след като всички работиха върху електроенергията.

Предимствата на аеробните септични резервоари включват високата ефективност на пречистването на отпадъчните води. Станцията може да се използва като септична яма за тоалетни, вани, смесени канализации. Растенията са достатъчно компактни, не се нуждаят от устройство за филтриране, когато се използват правилно. Тяхната инсталация е съвсем проста и може да се извърши на ръка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
СептикСептик
Септичен ЕкопанСептичен Екопан
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Септичен лидерСептичен лидер
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септичен лосСептичен лос
Septik ekorosSeptik ekoros
Изпратете септичния слонИзпратете септичния слон
Септик АспенСептик Аспен
Септично бързоСептично бързо
» » Аеробно почистване на септични ями
© 2021 BggeHat.com