Кумулативен септичен резервоар за ваканционен дом

В някои ситуации просто не е препоръчително да се определи целта за оборудване на пълноценна канализационна система за селска къща. Ако се намирате в лятното селище доста рядко, икономично използвайте водата, а след това защо всички тези сложни системи за пречистване на отпадъчни води? В края на краищата е много по-лесно да инсталирате конвенционален гнездо за съхранение и, тъй като е запълнено с канализация, периодично причинява канална машина. Какво би могло да бъде по-лесно? Преди да закупите септична ябълка, ви препоръчваме да прочетете предоставената в тази статия информация. Ще научите какво представлява резервоара за септични ями, в какви ситуации е мотивиран монтажът му, какви са предимствата и недостатъците на канализацията с такива резервоари.

Какво представлява септична яма?

Септичният резервоар за съхранение не е нищо повече от конвенционален запечатан контейнер, който служи за натрупване на канализации, които впоследствие се изпомпват от канална машина. Това е еднокамерен септичен резервоар, който може да бъде допълнително оборудван със сензор за нивото на пълнене на резервоара с отпадъчни води. Подобни продукти са изработени от следните материали:

  • метал (се използват нови или износени резервоари, чиято липса е чувствителност към корозия);
  • стоманобетон (бюджетен вариант на септична яма, която има редица ограничения, дължащи се на трудността да се запази плътността на резервоара от стоманобетонните пръстени);
  • пластмаса (може да бъде септичен резервоар, изработен от фибростъкло, полиетилен или полипропилен - материали, които имат отлична здравина и устойчивост на въздействието върху околната среда)
Септични резервоари

Обемът на резервоарите за съхранение може да варира в рамките на най-широките граници: от 1 до 40 кубични метра. м. Избира се въз основа на средното ежедневно заустване на канализацията в канализационната система. Така че, ако искате да използвате устройството като септична яма за тоалетна (с икономично измиване), можете да го направите с капацитет от 2 кубически метра. м. Що се отнася до септични ями с големи обеми, тогава, като се има предвид тяхната висока цена, понякога е по-добре да се монтират няколко по-малки единици - това ще бъде по-евтино и инсталирането ще бъде по-лесно.

Предимства и недостатъци на съоръженията за съхранение

Предимства:

  • не уврежда околната среда;
  • инсталацията е устойчива на изгорели газове;
  • не е необходимо да се организират полета за филтриране и да се извършват други трудоемки работи;
  • те могат да бъдат инсталирани почти навсякъде в обекта, но е необходимо да се осигури достъп до канализационната машина;
  • лекота на инсталиране, можете да използвате най-евтин декор септичен резервоар - да се скрие, в действителност, няма нищо (само на люка)
Къде да инсталирате септична яма

недостатъци:

  • ще трябва да се обадя на канализационна машина. Честотата на повикването зависи от общия обем на септичния резервоар за съхранение и икономичното използване на водата;
  • Цената на контейнерите, въпреки най-простия дизайн, все още е висока

Когато кумулатив септичен резервоар е оптимален избор

За да си купите септична яма, си струва да обмислите дали сте рядък посетител във вашата къща. В този случай капацитетът за съхранение е отлична алтернатива на септичните ями.

Ако нивото на подпочвените води е високо и просто няма възможност за ефективна площ устройство за последваща обработка на снимки - просто кола помага да се справят с предизвикателството за подреждането на местната система за отпадни води. Понякога дори дълбоко почистване гара - не по начина, по поради лошите показатели на почвата за филтриране: водата, дори и да пречиства, твърде трудно да се отървете от. И отново, обикновените резервоари за съхранение идват за спасяване!

Септичните резервоари са автономни (с изключение на необходимостта да се обадя на канализационна машина), нямат нужда от електроенергия. Можете уверено да кажете, че понякога те са единственият изход от ситуацията!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой септичен резервоар е по-добър?Кой септичен резервоар е по-добър?
Септична яма 2Септична яма 2
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септична ямаСептична яма
Мини септична ямаМини септична яма
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Септична яма 4Септична яма 4
Септична ямаСептична яма
» » Кумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
© 2021 BggeHat.com