Как да почистите септична яма

Без значение колко искаме да забравим за такъв мръсен бизнес като почистване на септична яма, рано или късно решението на този въпрос ще трябва да бъде решено. Разбира се, ако не възнамерявате да използвате услугите на външни експерти, всички етапи на почистване на септична яма трябва да преминат в пълна изолация. От тази статия ще научите как да почистите септична яма, за тънкостите на процеса и да получите някои полезни съвети за правене на мръсна работа.

Почистете резервоара

Ако имате дву- или трикамерен септичен резервоар, на дъното на който се натрупва голямо количество седимент - време е да се отървем от него. Предварително е необходимо да се закупят специални бактерии за септични ями. Благодарение на тях утайката ще промени консистенцията и може да бъде отстранена от канална помпа. Препоръчително е, разбира се, да се използват услугите на канализационна машина. Ако това не е възможно, утайката трябва да бъде изпомпана в предварително подготвена яма за компост. След няколко години може да се използва като тор. Заслужава да се отбележи, че навременното почистване на контейнерите ще ви позволи да запишете филтриращото поле или инфилтрата за септична яма от насищане. Повярвайте ми, че е много по-трудно да се възстанови мястото на обработката на почвата, отколкото да се изчисти септичния резервоар навреме!

Почистване на септичния резервоар

Септичен резервоар с дълбоко почистване, като Topas и други подобни, е най-добре да се почиства с кърчър - машина за високо налягане. По принцип няма практически проблеми при обслужването на такива инсталации.

Чисти местни канализационни тръби



Ако сте използвали редовно септична тръби - PVC 100 mm в диаметър, и да ги постигне желаната наклон (2 см на метър), те могат само трябва да се почистят в екстремна експлоатация канализация. Как да почистите тръбите на септична яма? Точно като конвенционален канал: въже, промива се с топла вода, с грижа - химия (може да умре полезни микроби обитаващи съд инсталация за пречистване на отпадъчни води).

Ако преливниците от камерата (съдът) до камерата (контейнера) са снабдени с тръби, то за тяхното почистване трябва да бъдат направени технологични отвори (виж фиг.).

Почистване на мястото на обработката на почвата

Със загубата на дренажи филтриране капацитет - по време на спиране на използването на изтичане, в очакване на нивото на спад на течността, и след това се разхлабят леглото филтър и се заменя с нова част на отломките. Ако полето за филтриране е блокирано, проблемът се решава по подобен начин.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична тополаСептична топола
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септични видове и характеристики на термититеСептични видове и характеристики на термитите
Септична гумаСептична гума
Septic dx инсталация и характеристикиSeptic dx инсталация и характеристики
Мини септична ямаМини септична яма
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Септична яма 4Септична яма 4
» » Как да почистите септична яма
© 2021 BggeHat.com