Септичен резервоар на устройството

Всяка година все повече и повече сънародници се преместват в постоянно място на пребиваване в собствените си къщи. Има няколко причини за това, а едно от най-важните е изобилието от предимства на живота извън града. Модерната технология ви позволява да се насладите на всички предимства на цивилизацията и да се насладите на удоволствието от свободата, тишината и чистия въздух. Но един въпрос все още остава отворена за собствениците на крайградски недвижими имоти, "Как да се оборудва автономна канализация за къщата?" В тази статия ще говорим за просто и ефективно решение за вили и частни домове - септични ями. Нека се опитаме да разберем какво е септична яма, как работи, принципа на нейното действие и т.н.

Какво представлява септична яма?

Незабавно установете, че в тази статия разглеждаме варианти за септични ями, които можете да направите сами. Следователно, определението за септична яма ще звучи, както следва: септичен резервоар за утаяване на отпадни води и поле или филтриране, добре пригодени за последваща обработка. Всичко това заедно може да се нарече септична яма, защото основната задача на такава самостоятелна инсталация е да се максимизира ефективното третиране на отпадъчните води от голямо разнообразие от замърсители. Вече говорихме за това как да направим септична яма със собствени ръце в отделни статии. Тук даваме обща представа за работата на най-простите инсталации за саниране в крайградски район.

Как работи септичната яма?



Като правило тя се състои от няколко резервоара, които могат да бъдат направени от бетонни пръстени, представляват бетонирана стомана, отделни еврокуби и т.н., погребани в земята. Ефективните процеси на дезактивация включват наличието на най-малко два утаителни резервоара (по-добре, ако има 3 от тях), оборудвани със свързващи преливници. Това осигурява поетапно пречистване на отпадъчните води, а канализацията може да се изчисти при 50-60 часа по време на утаяването. Освен това полупречистената вода се изпраща за последваща обработка в аериращото поле или в кладенеца за филтрация. Тези елементи на системата за пречистване са оборудвани с вентилационни отвори за осигуряване на оптимални режими на разлагане на фини примеси под действието на почвените бактерии.

Самостоятелно септично устройство

Много е важно да се определи правилното местоположение на септичния резервоар на площадката. На това зависи не само качеството на пречистването на отпадъчните води, но и безопасността за повърхностните води, основата на сградата, дърветата, язовирите. Струва си да се разбере, че високата ефективност на тези растения зависи от правилното изпълнение на всички етапи на септичното производство, разбирането на процесите, които се извършват в системата.

Как функционира септичния резервоар (принцип на работа)

И така, какви са септичните танкове? Това е едно ограничение вътре в прегради на секция или няколко контейнери, предназначени за утаяване на отпадъчни води. Как работи този септичен резервоар? Постъпващите отпадни води в резервоарите са наситени с голямо разнообразие от компоненти, различаващи се в плътност и консистенция. Някои от тях са под влиянието на гравитацията се отлага на дъното, постепенно разлагане там анаеробни микроби (микроорганизми не се нуждаят от кислород, за да живеят от които). Тъй като течността се избистря преди необходимите условия, и след това влиза в част пост-лечение, което може да бъде или филтър и (оборудване на дълбоко маса вода и малко количество отпадъчни води дневно) или поле аерация (септичен резервоар при висока маса вода). Там отпадъчните води преминават през слоя от чакъл, пясък и пречистване на почвата механично (просто - да се филтрува) от тънки суспензии, които са нападнати от почвени бактерии, аероби.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична гумаСептична гума
Мини септична ямаМини септична яма
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Избираме септична яма за лятна резиденцияИзбираме септична яма за лятна резиденция
Септична яма 4Септична яма 4
Септична ямаСептична яма
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
Схема на собствен септичен резервоарСхема на собствен септичен резервоар
Септична яма от фибростъклоСептична яма от фибростъкло
Еднокамерен септичен резервоарЕднокамерен септичен резервоар
» » Септичен резервоар на устройството
© 2021 BggeHat.com