Септична гума

Идеята за използване на гуми (гуми) за производството на септична яма се появи отдавна. Още в началото на тази статия, ние се отбележи, че септичната яма на гумите - решението, меко казано, не най-добрите. Е, не може, без значение колко примамливо изглеждаше, да се използват гуми като елемент на пречиствателна станция за отпадни води! В тази статия ще разгледаме още няколко варианта (включително неграмотни, но много често) в подреждането на автономна канализация. На свой ред, производителят препоръчва да се мисли за септична яма на гумата, само ако ниското ниво на подпочвените води, отдалечени места от съседите (и техните вашите кладенци), както и като се използват само сиво септична канализация.

Как да го направите не е необходимо

Ако се интересувате от издаването на септична яма от гуми, трябва да сте се натъкнали на диаграмата, показана на фигурата по-долу. Авторите предлагат дизайн изрежете част от нея на вътрешния ръб на гумата, за да се изкопае дупка, изисквана от размера и място в гумите си, по-нататък - дълбочината на сондаж от 2 до 5 метра (уж за да се улесни оттичането на вода).

Грешна версия на гумите за септични ями

И така, какви грешки се правят при изграждането на този септичен резервоар от гумите? Ще решим по ред:

  • филтриращият слой е малък и благодарение на кладенеца неговата ефективност става още по-малка. Няма пясъчен слой за по-добро пречистване на отпадъчни води. Всъщност всички нетретирани отпадъчни води просто се спускат в земята и лесно могат да достигнат до първите водоносни пластове. Дали вие или съсед на обекта имате "кладенец на пясък" или плитък кладенец? Е, можете да платите толкова безотговорно отношение, защото цялата сурова канализация ще се върне обратно под формата на "чиста, пиеща" вода;
  • Този септичен резервоар абсолютно не е защитен от въздействието на подземните води, както и от локви, които се срещат в почвата по време на замръзване през зимата. Цялостната структура може лесно да бъде прекъсната още през следващия сезон на работа. Плюс това, септичната яма на гумата абсолютно не е защитена от двете страни и малка дебелина на страничната засипка не допринася за доброто почистване на отпадни води - (? Как да се почисти септичната яма на автобуса) оттук и неприятната миризма на септична яма и редица други недостатъци, като сложността на обслужване.

Работен проект на септична яма от гуми (с редица ограничения)



Първо, ние изброяваме набор от условия, при които ще работи следната септична яма:

  • при много ниско ниво на подпочвените води (ниво на подземните води) от 5 метра и повече;
  • на пясъчна почва, включително на пясъчна глина, с висока филтрираща способност и ниски снопове;
  • на места с малка ГНП (дълбочина на замръзване на почвата), което ще предотврати значителни движения на земните слоеве и ще запази целостта на структурата;
  • когато се използва септичен резервоар само за пречистване на сиви дренажи
Септична верига на гумите

Схемата на устройството "септичен резервоар" е показана на фигурата по-горе. За да го произведете, ще ви трябва няколко еднакви гуми, чиито джанти трябва да бъдат нарязани за удобство при последващо почистване, тръбите за септична яма са обикновени канали с диаметър 100 мм.

За начало е необходимо да изкопаете квадратна яма с такива размери, както е показано на диаграмата по-горе. Много е важно да оставяте достатъчно пространство отстрани за пясъчно пълнене, тя не получава последната си роля. Дъното на ямата първо е покрито с пясък (дебелината на слоя е 500 мм), след това с развалини (слой с дебелина 300 мм). След това се монтират гуми по време на натрупването на гуми. Чрез една от гумите, отводняването се осигурява чрез инсталиране на канализационна тръба (например PVC). На върха на септична яма е покрита с люка или дъска, която е била съборена от дъските. Тъй като скоростта на филтриране намалява, бактериите могат да се използват за септични резервоари, благодарение на което може да се възстанови дренажният слой на запълването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септична ямаСептична яма
Как да изберем висококачествени гуми?Как да изберем висококачествени гуми?
Избор на гуми за строително оборудванеИзбор на гуми за строително оборудване
Септична яма 4Септична яма 4
Схема на собствен септичен резервоарСхема на собствен септичен резервоар
Септична яма от фибростъклоСептична яма от фибростъкло
Мирис от септична ямаМирис от септична яма
Местоположение на септичния резервоар в участъкаМестоположение на септичния резервоар в участъка
» » Септична гума
© 2021 BggeHat.com