Местоположение на септичния резервоар в участъка

Като се има предвид фактът, че септичната яма е част от канализационната система, е много важно да се подхожда отговорно към избора на местоположението на септичния резервоар. Каквото и да каже, но в танковете на такава инсталация и на аериращата платформа няма да миришат пресни френски кифли. Освен това, трябва да сте подготвени за повишена влажност в областта на кладенеца или филтриране. В тази статия ще разгледаме въпроса за правилното местоположение на септична яма в крайградски район, какви разстояния трябва да се поддържат между септична яма и къща, кладенец, дървета и др.

Разстояние от септична яма до други обекти

И ще почистим каналите и ще се отървем от неприятната миризма

От само себе си се разбира, че автономният септичен резервоар, направен от собствените си ръце, трябва да се намира колкото е възможно по-далече от най-използваната част на обекта. В идеалния случай това място трябва да е в покрайнините му, а ако теренът е хълмист, тогава в най-ниската зона на обекта. По този начин може да се очаква, че подземните води ще носят обработените отпадъчни води от мястото.

Разстояние от къща до септична яма

Минималното разстояние от септичния резервоар до къщата трябва да бъде равно на 5 м. Това се отнася, на първо място, за конструкции за последваща обработка на вода - всъщност утаителните резервоари могат да бъдат разположени по-близо. Това се дължи на предпазната защита на основите на сградата от въздействието на прекомерната влага. Особено важно е да изпълните това условие, ако инсталирате септична яма на високо ниво на подпочвените води.

Грижа за дърветата



Ако не искате вашата градина да страда от прекомерна влага, а корените на дърветата просто да не гният, трябва да имате септична яма поне на 4 метра от тях. Разбира се, ние говорим за растения, които не търпят силна хидратация и имат разклонена кореновата система. В непосредствена близост и дори на мястото за филтриране е напълно възможно да се счупи цветната градина.

Безопасността за здравето е преди всичко!

Ако сайтът ви не разполага с течаща вода, а водата се извлича от добре или "по пясъка" добре, не забравяйте да се вземат предвид терена и запазване на разстояние от септичната яма до точката на добива на вода на 50 м. Уверете се, че е доста трудно в реално изражение, като се има малка земна площ. Следователно, вие трябва просто да има септична яма, доколкото е възможно от мястото на ограда на вода на мястото, което се намира под него - дори можете да инсталирате септична яма в блатото.

Не забравяйте за съседите

Съгласете инсталирането на септична яма със съседите си, защото сте отговорни за качеството им на живот. Малко вероятно е те да се радват да научат, че вашият септичен резервоар, разположен на границата на обектите, оказва негативно влияние върху качеството на водата им.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой септичен резервоар е по-добър?Кой септичен резервоар е по-добър?
Полагане на външна канализацияПолагане на външна канализация
Отзиви за септична ямаОтзиви за септична яма
Септични микрочиповеСептични микрочипове
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септична яма 4Септична яма 4
Изолация на септичния резервоарИзолация на септичния резервоар
Септична ямаСептична яма
Схема на собствен септичен резервоарСхема на собствен септичен резервоар
Вентилация на септична ямаВентилация на септична яма
» » Местоположение на септичния резервоар в участъка
© 2021 BggeHat.com