Мирис от септична яма

Погребвайки септичния резервоар на обекта, очакваме, че всички неприятни миризми ще останат вътре в инсталацията. Но в действителност често се оказва, че след няколко седмици от експлоатацията на канализационната система на територията близо до септичния резервоар, а понякога и вътре в къщата без газовата маска, просто е невъзможно да бъдете! Каква е причината за появата и най-важното за разпространението на миризми, далеч от деликатните вкусове на венчелистчетата на розата?

Защо се случи това?

Ясно е, че третирането на отпадъчните води е процес, придружен от най-неочакваните миризми, но обмисляме ситуация, при която миризмата се разпространява малко по-различно от предвиденото. Има две основни причини за разпространението на неприятна миризма от септична яма:

  • правилната организация вентилация канализация, включително септична яма устройство не означава, че необходимото количество вентилационни обекти върху нея, полето за дренаж, системата не е инсталиран канализационните тръби. В действителност, проблеми с вентилацията най-често са причина за миризми (например монтиране на септичната яма на куб контейнери с ръцете си, вие сте прекалено мързеливи, за да се направят някои вентилационни отвори), и при липсата на хидравлични брави на някои от най-водопровод тела битовофекалната, миризми могат да проникнат в къщата с всички последващи последствия. Изходът е да се инсталира вентилатор - тръбата, която е инсталирана на секция между септичната яма и водопроводната инсталация, която води директно към покрива. Също така, ако е необходимо, се поставят нови вентилационни тръби на площадката за пречистване на отпадъчни води от почвата. Всичко това е необходимо, за да се създаде сцепление в местната канализационна система - миризмите ще избягат през вентилатора, без да ви причиняват неудобства!
Мирисът от септичната ямка може да се дължи на неграмотно монтираната вентилационна система
  • Друга причина за миризмата на септичен резервоар - бактериите просто не могат да се справят с обработката на отпадни води, така че полето за филтриране са увеличаване на органичните вещества, които просто гниене в земята. И ако не предприемете необходимите мерки, ситуацията ще се влоши с всеки изминал ден. Едно от решенията - да си купите специален Bioactivator за септична яма - в рамките на няколко дни (максимум - 2 седмици), неприятна миризма ще изчезне. Може би вие ще искате малко да се променят пречиствателна станция за дизайн, например, за да инсталирате компресор за септична яма и аератори, че ще се засили работата на аеробни микроби.


И, разбира се, не трябва да забравяме, че резервоарът трябва периодично да се почиства от утайките. За това как да почистите септична яма можете да научите в една от статиите на нашия сайт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична яма 2Септична яма 2
Септична ямаСептична яма
Трикамерен септичен танкерТрикамерен септичен танкер
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септично резервоарно устройство и монтажСептично резервоарно устройство и монтаж
Септична евробионна системаСептична евробионна система
Схема на собствен септичен резервоарСхема на собствен септичен резервоар
Вентилация на септична ямаВентилация на септична яма
Местоположение на септичния резервоар в участъкаМестоположение на септичния резервоар в участъка
Септична топазан 10Септична топазан 10
» » Мирис от септична яма
© 2021 BggeHat.com