Вентилация на септична яма

Въпреки факта, че контейнерите на домашно септичен наблюдават предимно анаеробни процеси (за по-голямата част - утаяване и тиня в долната част на камерата за ферментация), вентилация за такива автономни станции е от съществено значение. Защо? Фактът, че след обработка на почвата за филтриране на полето или в утайникът филтър означава не само механично филтриране на постоянната поток, но и разлагането на органична материя от аеробни микроорганизми, че жизнено кислород от въздуха.

Вентилация на септична яма

Какво да се има предвид при проектирането на септична вентилация

В представената по-горе схема, движението на въздушните течения в пречиствателната станция и тръбопроводите е показано доста конвенционално. На мястото на станцията за почистване може да има септична яма от европейските кубчета, чиито рецензии са много добри, инсталации на бетонови пръстени - всичко по отношение на конструктивни решения.

Помнете училищния курс по физика: топъл въздух се издига (е по-лесно), студът се спуска (съответно е по-тежък). Отпадъците, влизащи в пречиствателната станция, имат собствена температура, която обикновено е по-висока през зимата, отколкото температурата на външния въздух. Природната въздушна обмяна се постига благодарение на разликата в налягането на въздуха в канализационната система и извън нея. По тази причина се препоръчва комбинирането на вентилацията на филтрационната зона и септичния резервоар с вентилатора, който се намира вътре в къщата и се насочва към покрива. Но какво да кажем за лятото? Такава септична вентилация ще работи ли както трябва? Ще бъде! Факт е, че в цялата канализационна система непрекъснато протича топлообменът между отпадъчните води и въздушната среда. И където има място за топлообмен, със сигурност ще има работа за обмяна на въздух. Отново се създава разлика в налягането вътре и отвън, в резултат на което протича вентилацията на нашата пречиствателна станция.



За отводнителното пространство, разстоянието между вентилационните тръби (конвенционални тръби от PVC или азбесто-циментови тръби може да се използва) се поддържа най-малко 5000 mm. Тези елементи се показват над земята на височина от 500 мм. Ако не сте водоустойчиви септичната ямка или по-скоро нейните люкове, с вентилация за контейнерите за ямки, не може да се притеснявате - въздухът и така ще влезе в клетките.

Вероятно вече знаете как да направите самостоятелен септичен резервоар със собствените си ръце - няма нищо трудно в тази работа. Но не забравяйте да обърнете внимание на детайлите, особено на вентилацията. Това ще позволи максимално пълно отваряне на потенциала на филтриращото поле и избягване на застояли процеси и неприятни миризми от пречиствателната станция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична яма от европейските купи със собствените си ръцеСептична яма от европейските купи със собствените си ръце
Септична екосистемаСептична екосистема
Септична ямаСептична яма
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Септична АкорСептична Акор
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
Мирис от септична ямаМирис от септична яма
Аеробно почистване на септични ямиАеробно почистване на септични ями
Дренаж Септична ямаДренаж Септична яма
» » Вентилация на септична яма
© 2021 BggeHat.com