Изолация на септичния резервоар

Като се има предвид фактът, че пречиствателните станции, поради тяхната функционална цел, са принудени да влизат в контакт с вода, важна роля за топлоизолацията на септичния резервоар и тръбите има. Никой не иска автономна канализация да се превърне изведнъж в източник на проблеми, в частност, тя се изкорени и цялото "щастие", което се стигна до него, се обявява за запушено. парчета. Очевидно е, че септичната ямка трябва да бъде изолирана още на етапа на нейното изграждане, по-специално при монтажа на резервоари и полагане на тръби.

Изолация на септична яма със собствените си ръце

Естествено, за жителите летни, които използват септична яма само в топлото време на годината, което е достатъчно, за да се изолират само капацитет (тръби, включително поле тръба проветряване изолира, не е необходимо), както и можете да го направите в края на сезона - достатъчно за покриване на мястото на монтаж на септична яма с клонове или слама, като натисна всичко това с дъски или камъни. През зимата, когато завали сняг, такава мярка значително ще изолира септичната яма, не позволяват на водата да замрази, което остава в контейнера.

Отопляваме станцията за пречистване на отпадни води



При значителна дълбочина на замръзване на почвата е необходимо да се изкопчи ямата на такива параметри, така че поне една трета от капацитета на дву- или трикамерния септичен резервоар да е разположен под максималната дълбочина на замръзване. Останалата част трябва да бъде изолирана с топлоизолационни материали, както отстрани, така и отгоре. За да направите това, можете да използвате листове от пяна, минерална вата или друг термоизолационен материал (пяна, изолация, експандирана глина и др.). Трябва да бъде достатъчен 10-15 сантиметров слой изолация. Освен това горната част е изолирана с голям слой топлоизолация и всички тези материали са внимателно хидроизолирани, за да изолират септичния резервоар.

Затопляме тръбопровода

Независимо от факта, че в процес на изграждане, с подходящ дизайн, водата не застава, някои от които постепенно се натрупват по вътрешните стени на тръбите, което затруднява преминаването на все повече и повече части от канализацията. Ето защо, когато инсталирате септична яма в дачата преди полагане на захранващите и свързващите тръби, те се навиват с минерална вата. Колкото по-дебел е слоят, толкова по-добре, но при стандартна дълбочина на книгата от 0,5 м, можете да го направите с 5-см слой топлоизолация. Много е важно в същото време да се покрие изолацията на тръбата със специални хидроизолационни съединения.

Не забравяйте и полето за аерация

При условие, че дренажът на филтриращото поле е на дълбочина над GPG, трябва да се внимава да ги изолирате. За да направите това, над слой от развалини, покриващи дренажни тръби, разпространение на всички топлоизолационни материали, като по този начин се постигне намаляване на топлинните загуби и намаляване на GPG. За зимния сезон е по-добре да се покрие вентилацията на септичния резервоар, за да се избегне замръзване на канализацията, които не са погълнати в земята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична яма 2Септична яма 2
Septic dx инсталация и характеристикиSeptic dx инсталация и характеристики
Септични микрочиповеСептични микрочипове
Трикамерен септичен танкерТрикамерен септичен танкер
Септична ямаСептична яма
Септична декорацияСептична декорация
Септична яма 4Септична яма 4
Септична ямаСептична яма
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
Схема на собствен септичен резервоарСхема на собствен септичен резервоар
» » Изолация на септичния резервоар
© 2021 BggeHat.com