Двукамерен септичен резервоар

Септичните резервоари са с различен дизайн, се отличават както от наличието на допълнителни устройства, така и от броя на камерите. Широко разпространена в нашата страна и в чужбина е получил двукамерна септична яма - очертаване на границите вътре в контейнера (или контейнера 2), която служи като домашна вода утаители отпадъци за последващо последваща обработка с филтър кутия или дренажни кладенци.

Устройството на двукамерен септичен резервоар

Септична апарат, състоящ се от две камари, е съвсем проста: първия контейнер, чийто обем е най-голям (3/4 от определения обем на септична яма) - септична фотоапарат или камера-приемник. Тук канализацията минава през канализационните тръби за септичния резервоар. В тази камера процесите на утаяване и изчистване на отпадъчните води протичат преобладаващо. По-тежки окачвания се намират на дъното на инсталацията, където постепенно се разпадат, бродят и се минерализират.

Септични резервоари

Освен това няколко изчистени отпадъчни течности влизат в следващата камера на двукамерен завод. По-тънки суспензии се отлагат тук и пречистена вода за 50-60 се подава към обработката на почвата, където аеробни микроорганизми се свързват към процеса.

Защо имаме нужда от камери

Много хора, които решиха да си направят собствени ръце или просто купиха двукамерен септичен резервоар, възниква въпросът: "Защо, всъщност, тези камери са необходими - може само една камера от очаквания обем?". Като се има предвид, че обмисляме септична ямка без съхранение и система, която позволява почистването на канализацията, преградите в резервоарите служат като естествена бариера за преципитиращата утайка. Това се дължи на наличието на камерите, че каналите във втората секция (резервоарите) са по-чисти, отколкото в първия. Нашата задача е максимално утаяване на суспендираните и неразтворими компоненти - това ще увеличи експлоатационния живот на филтриращото поле или дренажния кладенец.

Варианти на двукамерни инсталации

Всъщност има много такива септични структури: септичен резервоар от бетонни пръстени, еврокуби, тухли, бъчви, различни танкове и цистерни. Ако желаете и наличните средства, можете да купите готови решения за местна канализация от производителя. В този случай няма да ви се налага да търсите или да направите капак за септична яма и да помислите за инсталирането на тръби - всичко, от което се нуждаете, е включено в комплекта. Цената на двукамерните септични ями е доста достъпна и оправдана, така че можете да си позволите да инсталирате такива танкове не само за канализацията на селска къща, но и за дача.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септичен лидерСептичен лидер
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична яма 2Септична яма 2
Септична ямаСептична яма
Мини септична ямаМини септична яма
Септична акваСептична аква
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септични AcoСептични Aco
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
» » Двукамерен септичен резервоар
© 2021 BggeHat.com