Еднокамерен септичен резервоар

С уговорката, че общият размер на отпадъчни води на ден не надвишава обема на 1000 литра, за местен канал за собствена станция може да се използва септична яма еднокамерен - херметични кораба и съответните проектни параметри, съобразени с тридневен поддържането отпадъчни води. В действителност, това е най-простият от гледна точка на конструктивна система за пречистване на отпадъчни води - само трябва да се погребе капацитет да доведе до това на доставки и дренажни тръби на похитителя.

Като цяло, еднокамерен септични ями - решението е далеч от най-ефективните. В тази статия разговаряхме защо е по-добре да използвате контейнер с няколко камери или като цяло няколко отделни контейнера. Въпреки това, ако имате празен резервоар или резервоар на ваше разположение, лесно можете да изградите на вашия сайт просто инсталация за почистване на битови отпадъчни води, което е по-добре от септична яма - зависи от вас!

Тя ще работи както следва:

  • Отпадъците от канализацията през обща канализационна тръба с диаметър 100 mm попадат в резервоара;
  • по-леките суспензии образуват филм върху повърхността на течността, тежки натрупвания се утаяват на дъното;
  • с умерено количество отпадни води, във втората част на резервоара няма да има вихрови токове в обема на отпадъчните води, съответно течността тук ще бъде изчистена;
  • Пречистените проценти за 40-50 дренажи се доставят допълнително за обработката на почвата (аериращо поле, филтрационен канал, дренажна кладенеца). Колкото по-малко окачвания се изпращат до окончателното филтриране, толкова по-дълго този сайт ще работи и е по-малко вероятно да се появи неприятна миризма от септичния резервоар
Еднокамерен септичен резервоар

Купете еднокамерен септичен резервоар или го направете сами



По принцип такива прости конструкции са по-евтини за изграждане от самия себе си. За да направите това, достатъчно е да купите необходимите строителни материали и, ако имате късмет - да купите на приятна цена стар, но запечатан капацитет. Във втория случай ще е необходимо да се направят чифт технологични дупки в него, да се сглобят тръбите, да се запечатат шевовете и всички - септичната яма да бъде погребана в земята. На втория етап ще трябва да работим по подреждането на раздела за обработка на почвата, но ние обсъдихме това подробно в друга статия, включително тук, където се говори за септични резервоари за вили.

И така, контейнерът може да бъде направен от всякакъв подходящ материал, например, излейте бетон в основната яма, изградете септична яма от бетонни пръстени, тухли и т.н. Във всички изброени по-горе случаи, обаче, ще трябва да работите задълбочено по тясната система - проблем, който липсва при закупуване на готов септичен резервоар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична яма от европейските купи със собствените си ръцеСептична яма от европейските купи със собствените си ръце
Септично в банятаСептично в банята
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септични микрочиповеСептични микрочипове
Септична медузаСептична медуза
Septic RotecSeptic Rotec
Септик ЯлмаСептик Ялма
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
» » Еднокамерен септичен резервоар
© 2021 BggeHat.com