Септична яма от бетонни пръстени

През последните десетилетия производството на септични ями на бетонни пръстени с ръцете си е един от най-евтините, но доста ефективни решения. Като се има предвид голямото разнообразие от т / т на пръстените, както и достъпната цена (в зависимост от опциите, които можете да намерите пръстени на цена от 1000 до 3000 рубли), да оборудва канализацията на собствения си сайт няма да е трудно дори и за тези, които не разполагат с особени умения на строителни и монтажни работи. Въпреки това, предвид достатъчно голяма маса от пръстени, вие трябва или да се грижи за наемане на специално оборудване (достатъчно багер, който можете да използвате не само като земекопни, но подемното устройство, сменете кран), или да се обадите за помощ на няколко приятели.

Септична яма на Zhb пръстените

Устройството на септична яма от бетонни пръстени

Дизайнът на септичната яма на пръстените RC не е нищо особено: в основата на неговото развитие са едни и същи принципи на пречистване на отпадъчни води, само като утаител използвани сглобяеми контейнери от бетонни пръстени, монтирани една над друга (от сглобяеми елементи за събиране на септична-лесно, отколкото, например със собствените си ръце септична яма от тухли). Всеки такъв "контейнер" е свързан към следващия през тръбата за преливане. Обикновено две такива кладенци са достатъчни за пълния поток от пречистване на отпадъчни води:

  • Първият контейнер служи като резервоар за съхранение. Дъното му е направено водоустойчиво, защото основната задача на подобно кладенец е да натрупат отток за следващия ход на процеса на утаяване. В резултат на това тежките суспензии се утаяват на дъното, частично се разлагат по време на ферментацията до по-прости органични компоненти. (За да се постигне максимално третиране на отпадни води, втори кладенец често е оборудван със същите функции за утаяване). Избистрената течност влиза в следващия септичен резервоар на бетонни пръстени;
  • във втория резервоар протичат процесите на филтриране на почвата. Под дъното на кладенеца е кражба на пясък, чакъл или пясък, който служи като механичен филтър за пречистване на отпадъчни води от тънки суспензии. Тук се има предвид достатъчно голям обем на легла и при условие, свободен достъп на въздух, аеробните процеси на деградация на пристъпи "органични" поради активност на микроорганизмите, обитаващи почвата и изтичащия поток.

Организация на работи по инсталиране на септична яма от Zhb пръстени



На първия етап е необходимо да се изчисли обемът на всяка септична камера. Тази процедура е от значение при производството на всякакъв вид септична яма, включително когато става дума за септична яма от европейските кубчета. Използваме проста формула: V = 3,14 × D (квадрат) × H / 4. При условие, че вътрешният диаметър на пръстена и височината са равни на един метър, получаваме обема на един пръстен на пръстена: 0.785 с. м. При изчисляването ние предполагаме, че горният пръстен на септичния резервоар ще бъде използван само с 1/3, т.е. неговият полезен обем ще бъде приблизително 0,26 с. М. се направи изчисление обем утаяване камера към семейството на три със средна консумация на вода (200 литра на ден) и три дни намирането на отпадъчни води в утаител 3 х 3 х 200 = 1800 литра. Като цяло капацитетът на първата ямка трябва да бъде приблизително равен на 1,8 кубични метра. м.

Септичната яма на пръстените на пръстените, схема

Обемът на бетонния пръстен е 0.785 кубични метра. m, като се има предвид 30% използване на капацитета на горния пръстен на пръстена, трябва да бъдат инсталирани само три такива елемента: 0.785 × 2 + 0.26 = 1.83 cu. м. Вторият контейнер се взема със същия обем. Остава само да изкопаем ямата и да поставим пръстените в нея - собствен септичен резервоар ще бъде готов за 75.

При монтирането на септичния резервоар се придава голямо значение на хидроизолацията на шевовете, повърхността (на всички резервоари) и дъното (първия контейнер). Като хидроизолация се използват различни съединения, включително битумен мастик, хидротек, хидроизол, бастион и други съединения, от които днес се произвеждат в достатъчни количества.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Капацитет за септична ямаКапацитет за септична яма
Кой септичен резервоар е по-добър?Кой септичен резервоар е по-добър?
Септична ямаСептична яма
Септична спиралаСептична спирала
Septik ekorosSeptik ekoros
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септична медузаСептична медуза
Септична яма 4Септична яма 4
Бетонови пръстениБетонови пръстени
Септична ямаСептична яма
» » Септична яма от бетонни пръстени
© 2021 BggeHat.com