Изчисляване на обема на септичния резервоар

При самостоятелното производство на септична яма е важно да се подходи към изчислителния етап на нейните параметри възможно най-отговорно. Това се отнася, на първо място, до обема и размера на резервоара за отпадъчни води. От тази статия ще научите как без помощта можете бързо и лесно да изчислите обема, размерите (включително дълбочината) на септичния резервоар.

Изисквани размери и капацитет

Обемът на пречиствателната станция

Като се има предвид, че производството на самоделни спомагателни септични ръцете им включва използването на прости механизми за уреждане на отпадъчни води на почвата, последвана от филтриране, голяма стойност има правилен избор на настройка на силата на звука. За изчисленията е удобно да се използва средната ефективност водомер (по изчисления етап по-скоро гледам показанията променят водомер в апартамента), и можете да използвате средно статистическа стойност - 200 литра на човек на ден. Санитарните норми за утаители предвидени тип тридневно канализация утаяване, така че количеството на човешки септичен изчислява от 0,6 мед. За семейство от двама души ще отнеме 1.2 с. м, за трима души - 1,8 кубически метра. м. и т.н.



При изчисляване на обема на камерата е септичен приема стойност на полезния обем и да направи корекция чрез увеличаване на капацитета на изчисленото 1.3 пъти, като по този начин, като се отчита обемът на инсталацията да бъдат директно включени в процеса на пречистване на отпадъчни води. Нека обясним: доставката и отстраняването на тръби "изяжда" част от обема на инсталацията. Разбира се, много зависи от дизайна на септична яма, но това е по-добре да се направи с размера на резерва, презастрахован в случай на наплив на посетители, отколкото да се изправи с съмнително удоволствие на ремонтни бази за пречистване на отпадъчни води.

Размери на септичния резервоар

Въз основа на изчисления обем на пречиствателната станция за отпадъчни води е възможно да се изберат размерите на септичния резервоар. Тук трябва да обърнете внимание на дълбочината на инсталацията. Препоръчително е да изберете дълбочината на септичната яма, така че да бъде по-голяма от диаметъра (за цилиндрична) и всякакви други параметри (дължина и ширина - за "куб") най-малко два пъти. Не зависи от това дали изграждате септична яма със собствените си ръце в глина или друг вид почва.

Следвайки простите указания, изложени в тази статия, ще можете да изчислите размера и размера на всеки собствен септичен резервоар. Препоръчително е да се изгради най-малко двуетапна пречиствателна станция за отпадъчни води и обемът на двата резервоара да бъде избран, както е посочено по-горе.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отзиви за септична ямаОтзиви за септична яма
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Септично в банятаСептично в банята
Септична ямаСептична яма
Септик ЛотосСептик Лотос
Септична ямаСептична яма
Септична ямаСептична яма
Септик БялСептик Бял
Септик ГуаноСептик Гуано
» » Изчисляване на обема на септичния резервоар
© 2021 BggeHat.com