Септик Гуано

Въпреки факта, че септичните ръце - най-евтиният вариант на местната канализационна система в провинцията, готовите решения на производителите са много популярни. Най-добрите бестселъри за последните десет години са обичайните контейнери за утаяване на отпадни води. Сред тях е и предметът на нашата статия - септичните резервоари на Гуано. По-долу ще разгледаме основните характеристики на такива инсталации, ще разберем принципа на тяхната работа и не забравяйте да опишете цените на този продукт.

За септичните модели, техните общи размери и производителност

Производството на септичните ями на Гуано се управлява от местната компания Ecolife. В каталога има дузина имена на пречиствателни станции (ОС), предназначени за различни изпълнения. В таблицата по-долу сме посочили основните характеристики на контейнерите, които могат да повлияят на избора ви по време на последващата покупка. Цифровият идентификатор означава препоръчителния брой потребители на канализационната система, "+" е моделът на инсталацията, оборудван с аератор.

Размер и обем на най-търсения производствен капацитетМоделът на септичния резервоар на Гуано Капацитетът на резервоара, l Габаритни размери, ммДължина на широчината31 0601 5009501 2503 + 1 0601 5009501 25051 4202 0009501 2505 + 1 4202 0009501 25082 1303 0009501 2508 + 2 1303 0009501 250

Принцип на проектиране и експлоатация

Производителят твърди, че септичната яма на Гуано е конструирана, като се вземат предвид всички норми и изисквания на SNiP 2.04.03-85 и неговото използване не уврежда околната среда. За съжаление, инсталацията не е лишена от недостатъци и в някои случаи, когато се използва, има класически проблеми със септичните ями: неприятна миризма, невъзможност за използване на високо ниво на подземните води и др.

Септик Гуано

Устройството е трикамерен пластмасов контейнер:

  • (по-голямата част от тежките суспензии се утаяват, дробовете образуват филм на повърхността);
  • биореактор (анаеробен, например модел 3, модел 5 и т.н. и аеробни, например модел 3+);
  • събирателен резервоар (или вторично утаител). От него отпадъците влизат в обработката на почвата или чрез гравитация или чрез помпа

"Ecolife" твърди, че отпадъчните води, които преминават през блока, се почистват на 65. Колко от тази информация е вярна? Припомняме, че тази операционна система се изчислява за тридневно откриване на отпадъчни води в тях. Взимаме най-малкия модел 3, с обем от 1060 литра. Монтираме контейнер за семейство от трима души (консумация на вода - 200 литра на ден на човек!). Каквото и да каже, полезен обем на инсталацията не гарантира нормално почистване на каналите. Вярно е, че комплектът включва биофилтър, но няма конкретна информация за неговата работа. Системата трябва да бъде оборудвана със септична ямичка, чието устройство е написано в отделна статия.

Колко е пречиствателната станция за отпадъчни води

Най-интересното е цената на такива прости инсталации като септичния Guano. Ако сравнявате с подобни оферти от други производители (според обявената производителност на системата), цената изглежда ниска. Но ако оценявате ефективността на пречиствателната станция и нейния полезен обем, можете да се усъмните в покупката. Ние, на свой ред, препоръчваме варианта на OS, който смятаме да бъде използван за вили и къщи, където водата се консумира изключително икономично. Естественият враг на всички пречиствателни станции от този тип са пикови изхвърляния на отпадни води - не забравяйте за това!

Прогнозна стойност, действителна за 2013 г.Модел Приблизителна цена319 000 рубли.3 + 28 000 триене.534 000 рубли.5 + 46 000 рубли.848 000 рубли.8 + 64 000 рубли.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой септичен резервоар е по-добър?Кой септичен резервоар е по-добър?
Септик ГрийнуейСептик Грийнуей
Септична графикаСептична графика
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Септичен лосСептичен лос
Септик БялСептик Бял
Септична АкорСептична Акор
Септик АспенСептик Аспен
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
» » Септик Гуано
© 2021 BggeHat.com