Септик Лотос

Изборът на станции за пречистване на отпадъчни води в местата, където централизираната канализация никога не се появява, е необходимо да се подхожда с пълна отговорност. И това дори не е, че цените за тях са достатъчно високи - ако разбиете такова оборудване за комфорта на живот в селска къща можете да забравите! Продължаваме да анализираме предложенията на най-големите производители на септични ями и биологични пречиствателни станции за отпадни води. Днес следващата разработка на руски специалисти, произведени под търговската марка "Лотос", е на търна.

Дизайнът и принципът на работа на септичните ями Lotus

Предметът на тази статия е нищо друго освен резултата от еволюционното развитие на септичния Осин, за което говорихме в една от предходните статии. Производителят на разработчици е все още един и същ - Изследователски институт по санитарни технологии, компания, която се занимава, наред с други неща, с изследвания в областта на пречистването на отпадъчни води през последните две десетилетия. Септичният лотос е цял трикамерен контейнер, изработен от стоманобетон. Принципът на работа може да бъде описан с три изречения:

  • Изтичащият поток тече в приемната камера чрез гравитация, частично защитен;
  • освен това те се изсипват във втората утаителна камера, в която се извършват подобни процеси на избистряне;
  • в третата част има т.нар. биофилтър, който е зареден с инертен материал с висока специфична площ

В този случай отпадъчните води се почистват механично (утаяване и филтриране чрез натоварване) и биологично (анаеробно смилане на утайка и др.). В последния етап сивите дренажи трябва да преминат през отделно подредено филтриращо поле (филтърна кладенеца). Следователно се оказва, че такъв септичен резервоар на високо ниво на подпочвените води е по-добре да не се инсталира.

Септик Лотос

Съставът



Към 2013 Института за водопроводчици се похвали само два модела летливи септични ями, които се продават под марката Lotus име: 1.5 и 3 кубически метра. Структурно, двата модела не са различни - само по размер. Производителят позиционира продуктите си като твърди и не изисква закотвяне (срещу изкачване). Т.е. Такъв септичен резервоар е подходящ за монтаж в глини и други почвени почви. Колко такива решения могат да удовлетворят вашите нужди могат да се изчислят независимо: средно пречиствателните станции за отпадни води трябва да бъдат проектирани за тридневни отпадъчни води в резервоара. Вземете средната статистическа стойност на потреблението на вода на човек - 250 литра / ден. Оказва се, че за три дни обемът на канализацията ще бъде 750 литра. Следователно най-младият модел на септичния лотос е подходящ за постоянно използване на семейство от двама души, а най-старият е семейство от четирима. Разбира се, много зависи от икономичното използване на водата, но излязохме от най-критичните условия за използване на автономна канализация.

Предимства и недостатъци

предимства:

  • Септичният лотос е единична инсталация от стоманобетон, така че можете да говорите за нейната водоустойчивост;
  • простота на дизайна;
  • летливост

недостатъци:

  • висока цена (за която по-подробно по-долу);
  • голяма маса (това е достойнство, ако говорим за противодействие на силите на разбиване, но липсата на самообслужване и монтаж);
  • малък модел гама;
  • необходимостта от устройство за аерация на полето

Въпросната цена

Цената на Lotus в сравнение с цената на леките пластмасови изделия, работещи на същия принцип, е по-висока. Можете да видите това, като прочетете данните в таблицата по-долу. Помислете също така, че инсталирането при поръчка на септична яма под ключ ще увеличи цената с най-малко 45 000 рубли.

Очаквана цена на станциите на LotusLotus септичен моделПриблизителна цена1.5115000 rub.3165000 rub.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Септичен лосСептичен лос
Септик БялСептик Бял
Septik ekorosSeptik ekoros
Изпратете септичния слонИзпратете септичния слон
Септична фантазияСептична фантазия
Септик ГуаноСептик Гуано
Septic BiotalSeptic Biotal
Септик СцитиянСептик Сцитиян
Септична алта биоСептична алта био
» » Септик Лотос
© 2021 BggeHat.com