Биологични пречиствателни станции

Канализационната система е необходима за всяка жилищна сграда, но за съжаление не всички къщи могат да бъдат свързани с централната система. Тези видове решения, като канализационни шахти и метални бъчви, вече не са от значение и се считат за остарели варианти. Те са не само краткотрайни, но и вредни за околната среда.

Методите на Дедови също отидоха в далечното минало. Сега подобни проблеми се решават с помощта на септични ями, с други думи те се наричат ​​и станции за биологично пречистване на отпадъчни води.

Какво представлява станцията и как работи?

Инсталацията за биологично пречистване е цялостно оборудване, което може да извлича канализации от къщата. След това се извършва процесът на преработка, след което пречистената вода напуска или в земята, или в предварително подготвени резервоари. Такава вода може да се използва за всякакви технически нужди и заводи за поливане.

Станцията за биологично пречистване включва общ резервоар, състоящ се от няколко отделения. Обикновено те са 4, всеки има специална функция. Първото отделение приема отпадъчни води, тук има и механичен метод за изчистване на кал.



Следващите две отделения почистват отпадъчните води химически и биологично. Последният етап се състои от утайка от вода и изпомпване в специален резервоар или дренаж.

Станцията за биологично третиране трябва да отговаря на определените изисквания. За да се обърне внимание на подбора на станцията за биоотбиване, първото нещо, което трябва да направите, е да се размерят параметрите на инсталацията. Капацитетът на станцията трябва да надвишава входящите отпадъчни води за период от най-малко 3 дни. Ако размерите са по-малки, експлоатацията ще бъде неефективна.

Освен това оборудването трябва да бъде с високо качество и да продължи дълго време, затова е за предпочитане да изберете модели, изработени от фибростъкло. При избора не само на техническите характеристики са важни - цената за монтаж и монтаж е също важна. Ако станцията е необходима за малка дача само за летен период от време, предпочитание може да се даде на хибридния модел. С редовен поток от оттичане работи в нормален режим и когато количествата на снабдяването намалеят, то отива в септичен режим.

Какви са функциите на бензиностанцията?

Поддръжката, както и напускането на гарата не е сложно. Системата работи автоматично, без външна намеса. Техническото обслужване на системата се състои в системно почистване на отделенията от натрупаната утайка и при необходимост чрез замяна на филтрите. Останалата част от работата се извършва от самата система. Тя може да осигури къщата с канализация в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична зелена скалаСептична зелена скала
СептикСептик
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Септичен лосСептичен лос
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Изпратете септичния слонИзпратете септичния слон
Септик АспенСептик Аспен
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Septic BiotalSeptic Biotal
» » Биологични пречиствателни станции
© 2021 BggeHat.com