Септична зелена скала

Постоянният интерес към крайградски недвижими имоти естествено влияе върху нарастването на търсенето на местни съоръжения за обработка. Ето защо почти всяка страна има няколко производители, специализирани в производството на септични ями, а не изключение - Финландия. Ние сме по-рано счита финландските Uponor септичните ями, днес нека да поговорим за друг продукт на тази страна - Green Rock пречиствателни станции. В тази статия ще се опитаме да опишем от порядъка на септични ями, произведени под тази марка, да оценява своите предимства и недостатъци по отношение на подобните местни стоки.

Редица септични резервоари "Грийн Рок"

Финландският производител се опита да приспособи своите продукти към нуждите на потребителите колкото е възможно повече. Ето защо в моделната гама от септични ями Green Rock можете да намерите сгради с малък, среден и голям капацитет. Техният принцип на действие също се различава: някои функционират като биофилтри, други са пълноценни станции за биологично третиране. Основните характеристики на обхвата на Green Rock се разглеждат в таблицата по-долу.

Важни характеристики на състава на пречиствателните станцииМодел на почистващото съоръжение Green RockProductivity, l / d. Маса, kg Размери, mmдължинаШирина / диаметървисочинаIISI (биофилтър)100050-1200120005 мини600145-12361600IISI-61000250-16002450IISI-102000500-1600 (два резервоара)2450 (два резервоара)IISI-151200400180012001180

Обяснение или Какво е септична зелена скала, която да избере за техните нужди?

В семейството на финландските пречиствателни станции съществуват отделни биофилтри с различен капацитет, както и независими станции за пълно пречистване на отпадни води. Т.е. имате избор: да подобрите собствената си почистваща система или да предпочетете готово решение от производителя, в това число гърне и биофилтър "в една бутилка". Е, за всичко в ред!

Биофилтър Green Rock IISI

Името показва, че биофилтърът на IISI е продукт, който не може да се нарече независим. Подобно на "септичната яма" Медуза, Green IISI може да работи само на базата на инсталирания капацитет. Биофилтър е прикрит озеленяване камък капацитет, снабден с компресор, и инертен натоварване пластмаса спрей (сегмент шайби). Продуктът е монтирана върху гърлото на последната част на утаител три камера и е отговорен за биохимично пречистване на отпадъчните води: пръскане отпадъчни води наситен с кислород, и се промива чрез зареждане тях увеличава постепенно "работа" на слоя микробни колонии, чрез което се случва почистване канализация.

предимства:

  • естетика;
  • висока степен на пречистване (производителят твърди около 98)

недостатъци:

  • твърде скъп (сравним с разходите за независими инсталации, например септична яма Tver);
  • са летливи;
  • неуспешна форма на пластмасово натоварване

Зелена Рок 05 мини

Green Rock 05 mini е друг биофилтър, който може да се използва в системата за пречистване на отпадъчни води, след като те преминат през утаителните резервоари. За разлика от модела, разгледан по-горе, 05 е нелетлив разтвор, резервоар, в който протича механично филтриране на отпадъчните води и тяхното биологично последващо третиране. Продуктът е изпълнен с минерални влакна, които играят ролята на филтър с развита повърхност за фино пречистване на отпадъчните води. Биологичното последващо третиране се извършва при инертно натоварване под формата на поливинилхлоридни шайби.



предимства:

  • висока степен на пречистване;
  • енергийна независимост;
  • Продуктът може да се комбинира с всички утаителни резервоари

недостатъци:

  • висока цена;
  • не-независим продукт;
  • с течение на времето намаляването на филтърния капацитет на минералните влакна;
  • биофилтърът трябва да се смени най-малко веднъж на 5 години

Станции за биологично пречистване на Green Rock IISI-6 и IISI-10

Моделите на Green Rock IISI-6 и IISI-10 вече са независими съоръжения за третиране - станции за биологично пречистване на отпадни води. Нека започнем с описанието на продукта IISI-6. Това е солиден контейнер, чиято долна част е разделена на три камери. Първата секция има обем от 1000 литра, а останалите - 500 литра. Т.е. всъщност всичко това е обща трикамерна камера, чиито камери са свързани с Т-образни преливания. В горната част има биофилтър, където от третата камера се изпомпват канали с циркулационна помпа. Биофилтърът работи по същия начин като IISI, за който пишехме по-горе.

предимства:

  • висока степен на пречистване в номиналния режим на работа;
  • Изпълнението е достатъчно, за да се използва устройството като септична яма за къща

недостатъци:

  • твърде висока цена;
  • енергийна зависимост

Green Rock IISI-10 е комбинация от разделител с три секции (2000 литра) и гореспоменатия модел IOSI-6 VOC. Поради допълнителния утаител се постига голям капацитет на пречиствателната станция. Предимствата и недостатъците на Green IISI-10 са същите като тези на IISI-6.

Няколко думи за Green Rock IISI-15

Всъщност, Green Rock IISI-15 - друг биофилтър като модел 05 мини, но по-продуктивен. Почистването се извършва чрез филтриране на отпадъчните води през не-финия пълнител. Продуктът изисква допълнителна инсталация на трикамерна камера с общ капацитет от най-малко 4000 литра.

Цени за пречиствателни станции

Вече сме казвали, че цената на продуктите, разгледани в тази статия, е една от най-слабите им точки. Финландският производител доста надценява цените на своите биофилтри и септични резервоари, както можете да видите сами. Затова ви съветваме да разгледате по-достъпни решения от руските производители, които няма да бъдат по-лоши от финландските.

Оценени разходи за VOC Green RockМодел септична яма Green RockПриблизителна ценаIISI (биофилтър)70000 rub.05 мини70000 rub.IISI-6195000 rub.IISI-10240000 rub.IISI-15200000 rub.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична молеСептична моле
Септична графикаСептична графика
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Мини септична ямаМини септична яма
Септичен лосСептичен лос
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Septic BiotalSeptic Biotal
Септична практикаСептична практика
Септични AcoСептични Aco
» » Септична зелена скала
© 2021 BggeHat.com