Септик

Продуктите на финландския производител Uponor са известни в цял свят. И не на последно място благодарение на висококачествените пречиствателни станции за отпадъчни води: септични ями и станции за дълбоко биологично пречистване на отпадъчни води, които са толкова необходими за отдалечените райони на града. Такива продукти са в търсенето на американските и европейските пазари, но все още имаме продажби на септиците на Uporor limp. Е, нека се опитаме да разберем какви са тези продукти, да разгледаме състава на пречиствателните станции за отпадъчни води и да оценим техните предимства и недостатъци.

Uponor серия от септични резервоари

Финландският производител предлага няколко решения за пречистване на местни отпадъчни води. Асортиментът представлява три варианта:

  • Сако. Серия от утаителни танкове с различни размери. След утаяване в такива резервоари, отпадъчните води трябва да бъдат подложени на последваща обработка на почвата по аналогия със септичните ями и други подобни;
  • Bio. ЛОС, в които се използват технологиите за утаяване, дълбоко биологично и химическо пречистване;
  • BioClean. Премиум продукти, характеризиращи се с компактен размер, високо качество на почистване и удобен контрол

Всички продукти се произвеждат формовани от полиетилен с висока плътност, което осигурява ненадмината сила (много вътрешния септичен резервоар, напротив, се състои от няколко отделни елементи - наличието на шевове влияе неблагоприятно върху здравината на контейнерите). По-долу беше представена таблица с някои характеристики на пречиствателната станция за отпадъчни води на Uponor.

Основни параметри на ЛОСМодел на септична яма UpororПроизводителност, л / ден.Тегло, кгПриблизителна ценаСако 1.5до 500-88000 rub.Сако 2до 600-103000 rub.Сако 3до 1000-154000 rub.Сако 4до 1300-185000 триене.Био 5до 1100235550000 rub.Bio 10до 1500485580000 rub.Bio 15до 2200667660000 rub.BioClean 5до 1100240330000 rub.

Uponor Сако

Владетелят включва дву- и трикамерни септични ями, чийто дизайн е няколко сферични елементи. Голямата дебелина на стените на резервоарите осигурява висока якост на септичния резервоар и помага да се предотврати изтласкването му от почвата. Обработката на отпадъчните води, използващи тези ЛОС, се извършва на 2 етапа:

  • утаяване в септични условия;
  • почвеното избистряне на изчистените отпадъчни води в областта на филтрацията

Може да се отбележи само високата сила на септичните ями Uporor Sako. Във всяко друго отношение те се характеризират с всички от същите недостатъци, както и останалите заселници, които изискват устройства за последваща обработка на почвата: проблеми с маса високо ниво на водата, необходимостта от изолация на ЛОС, борбата с неприятна миризма, и т.н. Е, разбира се, цената на тези пречиствателни станции в 1,5, а дори и 2 пъти по-висока от подобни на местните продукти.



Сеноковите танкове Uponor

Uponor Bio

Линията на местните съоръжения за третиране (септични ями) Uporor Bio е представена от продукти на цялостно биохимично третиране на битови отпадъчни води. Т.е. след преминаването на такива растения, течността може да се освободи без последващо почвено пречистване. Станциите са летливи, освен това за нормалното им функциониране е необходимо да се използват специални добавки за флотация (утаяване). Принципът на действие на тези станции е както следва:

  • Канализацията протича гравитационно в приемната камера (ямка), където се запазва основната маса на леките и тежки инклузии. Има няколко утаителни резервоара, които позволяват да се отървете от очевидно замърсяване колкото е възможно повече;
  • освен това изтичащите вещества влизат в технологичен резервоар, оборудван с аератор, в който се активира потенциалът на активираната утайка (активно протичат микробиологични процеси). Част от утайката се изпомпва периодично в приемната камера;
  • В следващия етап, специален реагент се дозира в дренажите на партиди, което допринася за утаяването на фини суспензии. Той също така отговаря за свързването на фосфорните съединения;
  • След целия цикъл на почистване течността може да се изхвърли в земята

Предимства на тази система: дренажите се обработват на части, което позволява постигането на същото качество на почистващия капацитет, трайни и трайни - продуктите се придружават от всички необходими документи, лесни за работа. Недостатъците могат да бъдат считани надуване на цените на септични ями Uponor Bio (за сравнение, най-малкото, с цена на септични ями или Твер Тапас), необходимостта от допълнителни реагенти.

Uponor BioClean 5

LOS Uporor BioKlin е едно от иновационните решения на финландския производител: компактен, издръжлив и лесен за използване както в частни, така и в крайградски райони. Спазва всички санитарни изисквания. Състои се от цялостен резервоар, в който се извършват следните процеси:

  • в утаителя има предварителни процеси на грубо пречистване на отпадни води;
  • в следния резервоар дренажите се аерират, включенията се обработват активно от аеробни микроби;
  • Освен това към изтичащия поток се прибавя флотиращ реагент (процесът е същият като в Uporor Bio);
  • излишната активна утайка се изпомпва в приемната камера;
  • Обработеният отпадъчен продукт се изпомпва в ямката за вземане на проби

Системата е оборудвана с безжична аларма и контролен панел, чийто арматурен таб е инсталиран на всяко удобно място вътре в къщата. Предимствата на тези ЛОС включват високото качество на почистване, здравината на конструкцията и нейната издръжливост, преливането на процесите на пречистване. Сред недостатъците най-важна е цената, определена за продукта, както и необходимостта от периодично пълнене на контейнера за химически реагенти.

В заключение

Обратната информация за работата на резервоарите Septor Septic в интернет е предимно положителна. Дори тези, които са инсталирали такива ЛОС преди 10 години, не съжаляваха за очевидното надплащане на финландското оборудване. Независимо дали си струва или не, времето ще разкаже. Едно нещо е ясно: за обикновените септични ями няма смисъл да се плащат надплатените суми. Но за Uponor Bio и BioClean 5 си струва по-отблизо!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септичен ЕкопанСептичен Екопан
Септична графикаСептична графика
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Септично в банятаСептично в банята
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септичен лосСептичен лос
Септик БялСептик Бял
Septik ekorosSeptik ekoros
Septic BiotalSeptic Biotal
» » Септик
© 2021 BggeHat.com