Местна база за лечение в частна къща

Местна база за лечение в частна къща

За модерен човек е трудно да си представи живота без удобно жилище. Между другото, това предполага наличието на почистена питейна вода, както и студена и топла вода за битови нужди плюс дренажни системи. При липсата на възможност за присъединяване към централизирана канализационна мрежа въпросът за автономната канализационна система на селска къща става доста важен.

Преглед на ЛОС

Днес местните пречиствателни станции за отпадъчни води се използват успешно за пречистване на канализацията с последващо отстраняване на почвата, канала или водното тяло. Тези сгради принадлежат към категорията на индивидуалното оборудване, поради факта, че е проектирана и инсталирана за конкретно съоръжение. Освен това, тези системи са устройства, гравитационни тип, с други думи, принципът им на работа се основава на силата на гравитацията на движение на флуиди. Битовите отпадъчни води условно се разделят на сиво и черно. Първата включва водата, която се използва в кухнята, както и за къпане и миене. Черното, съответно, е загубата на банята. Въпреки факта, че последните мивките представляват само 30 от общото количество отпадъчни води, техния химически състав е доста сложна - 90 от общото тегло на азот, 50 - фосфор и огромно количество фекални бактерии се добавя към тази смес. Ето защо, завода за биологично третиране трябва да прекарат качествени почистващи канализацията до точката, където те могат да бъдат изпуснати в околната среда и да не причинява никаква вреда.

Принципът на местните системи за почистване



Съвременните съоръжения за локално третиране са биологично-механични, т.е. принципът на експлоатация на такова оборудване съчетава механични и биологични методи на пречистване. Като правило в днешно време системите за пречистване на вода и пречистване на отпадъчни води са оборудвани с най-съвременно оборудване.

Така че отпадъчните води в този случай преминават през два етапа на пречистване: предварителни и окончателни. Първият етап на почистване трае най-малко три дни и се извършва в специален резервоар (септична яма или седиментен резервоар). Неразтворимите частици в специален съд се утаяват на дъното и преминават през ферментационен процес. Основната задача, която се реализира в септичния резервоар, е отделянето на отпадъчните води в течност с разтворими частици и механичен остатък. След първия етап, течността вече е почистена при 65 ° С, за да се получи определена степен на чистота, тя трябва да претърпи допълнително пречистване. Този етап може да се извърши в конструкции от различни типове, но е важно, че резултатът е пречистен изтичащ поток от посочените параметри.

Статията е написана на материалите на сайта https://ecos.ru/.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закон за водоснабдяването и канализациятаЗакон за водоснабдяването и канализацията
Критерии за избор на септична ямаКритерии за избор на септична яма
Класификация на местните съоръжения за третиранеКласификация на местните съоръжения за третиране
Как да направите канализация в частна и селска къщаКак да направите канализация в частна и селска къща
Септично в банятаСептично в банята
Промишлени отпадъчни води, както и лечениетоПромишлени отпадъчни води, както и лечението
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Автономна канализация модерно решение за частна къщаАвтономна канализация модерно решение за частна къща
Септична спиралаСептична спирала
Septik ekorosSeptik ekoros
» » Местна база за лечение в частна къща
© 2021 BggeHat.com