Промишлени отпадъчни води, както и лечението

Разбира се, когато се анализира обемът на замърсяването на водите, големите промишлени предприятия винаги са хвърлени в очите. В края на краищата, тяхната отпадъчна вода е наситена с най-тежките химически съединения и трябва да се почисти колкото е възможно по-внимателно.

Индикатори за пречистване на водата

Всички канализацията в крайна сметка попадат в отворен резервоар, и следователно трябва да бъдат приложени към специфични санитарни правила, регулиращи допустимото количество на замърсители. Всички предприятия трябва да се ръководят от тези норми и да контролират нивото на замърсяване на отпадъчните води. Максималната концентрация на органични и неорганични примеси, отрови, биоразграждане продукти не трябва да надвишават тези стандарти, различно естество ще бъде непоправимо повреден.

Особено внимание към промишлените предприятия трябва да се обърне към нивото на химически консумация на кислород. Стойността му показва нивото на органичното вещество в канализацията.

Важен показател е и нивото на биологичното потребление на кислород. Показва колко кислород се изразходва за окисление в определен интервал от време.

Технически изисквания

Станциите за почистване на всяко промишлено предприятие трябва да функционират през цялото време на съществуване. След третирането отпадъчните води трябва да имат следните характеристики:

  • БКУ трябва да съответства на проектната стойност за дадено предприятие;
  • Потреблението на химически кислород не трябва да бъде повече от 2,5 пъти по-високо от биологичното;
  • В канализацията не трябва да се дават индикатори, които надвишават максимално допустимото ниво;
  • Отпадъците не трябва да съдържат химически компоненти с повишена твърдост;
  • Не трябва да има изхвърляния на отпадъчни води, съдържащи химикали, радиоактивни компоненти, биологично опасни замърсители.


Отпадъците от промишлени инсталации не трябва да съдържат компоненти, които могат да доведат до катастрофи в канализацията. Това означава, че не трябва да има примеси и големи отломки, които да запушат мрежата. Категорично забранено изхвърляне на горива, които могат да възпламенят или да създадат опасност от експлозия. температура на отпадъчни води не трябва да надвишава 40 ° C, а киселинността трябва да бъде на ниво от не повече от 9. несъответствие канализацията горните изисквания показва неефективни пречиствателни съоръжения.

Методи за третиране на отпадни води

Всички известни методи за пречистване на отпадъчни води са разделени на групи. Най-изгодната възможност е една пречиствателна станция за отпадъчни води, която съчетава редица различни методи. Методите за почистване са, както следва:

  • Механични, в които се променя химическата структура на отпадъчните води и понякога тяхното физическо състояние;
  • Метод, който променя само химическата структура;
  • Биологично почистване.

Биологичното почистване е най-скъпият метод. Неговото прилагане изисква специална икономическа обосновка. Но въпреки това този метод ще покаже максимална ефективност само в комбинация с други методи за почистване.

Химическото почистване се основава на редица химични реакции. Неговата комбинация с биологично третиране в предприятията дава впечатляващи резултати.

Механичното почистване е най-евтиният начин за справяне с замърсяващите вещества. В този случай методът на филтриране и използването на утаителни резервоари се използват широко. В бъдеще работата на големите предприятия, разбира се, използването на автономни водоснабдителни системи, които ще се основават на периодични и възобновяеми системи за доставяне на технологични процеси с вода.

Най-широка гама от оборудване за пречистване на отпадъчни води към днешна дата е представен от BIOTAL (https://biotal.ua/) на интернет страницата, посветена на системите за третиране на растенията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Класификация на местните съоръжения за третиранеКласификация на местните съоръжения за третиране
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична ямаСептична яма
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Septic BiotalSeptic Biotal
Септичен кедърСептичен кедър
Септик ЯлмаСептик Ялма
Бактерии за септични ямиБактерии за септични ями
Септична флораСептична флора
» » Промишлени отпадъчни води, както и лечението
© 2021 BggeHat.com