Бактерии за септични ями

Бактерии за септични ямиВ момента септична яма никой не е изненадан. Те се използват не само в крайградските райони, но и в частните къщи, както в предградията, така и в градската зона. Но различните бактерии за септични ями

очите на потребителите да работят. Нека да разгледаме видовете на този продукт, неговите нужди и възможности.

Какви са бактериите за септични ями и как работят те?

Бактериите са живи микроорганизми, които допринасят за разграждането на органичните примеси в отпадъчните води. Този тип ползвател не е генетично модифициран, той не е химически препарат. Бактериите са абсолютно безвредни за околната среда, тъй като те са получени от самата природа.

Основните дейности на бактериите за септични ями:

  • премахване на неприятен мирис;
  • изясняване на водите;
  • частично разлагане на твърди примеси;
  • отстраняване на мазнините от стените на резервоарите;
  • премахване на блокажите;

Бактерии за септични ямиИма два вида бактерии, които изпълняват различни функции. Аеробните микроорганизми изискват наличието на въздух в резервоара. Необходимо е въздухът да се натоварва с компресор. Бактериите се фиксират върху текстилни щитове, за да се избегне измиването им. Този вид бактерии, често намиращи се в последния контейнер на септичния резервоар. Аеробни бактерии освежават водата и го пречистват. Ако площадката не осигурява поливане от септичния резервоар, не трябва да съдържат аеробни бактерии.

Водата може да бъде допусната в почвата след третиране с анаеробни микроорганизми. Анаеробните бактерии не се нуждаят от специални условия. Те рециклират твърди отпадъци, първите, които вземат хитове.



За да регулирате броя на бактериите, трябва постепенно да ги добавите към септичния резервоар. Добавянето се извършва съгласно датите, посочени на опаковката. По принцип срокът на добавяне на активатор е 2 пъти месечно. Трябва да се помни, че бактериите няма да действат незабавно. Производителите ги поставят в специална "черупка" за по-добро съхранение. След като черупката бъде разтворена, процесът на почистване ще изчезне.

В момента има маса биоактиватори за септични ями:

  • стартиране - в началото на септичния резервоар или след зимното време на зимата;
  • Укрепени действия - използвани в определено време със специално замърсяване;
  • за специални условия - мастни почви, замърсители на сапуни. Прилагат се при необходимост при почистване.

Какво трябва да търся при избора на бактерия за септични ями?

При избора на бактерии за септични ями, е необходимо да се определят техните функции и времето за работа на септичните ями. Ако септичната яма не работи целогодишно, трябва да се погрижите за колонията на аеробни бактерии. В края на краищата, без въздух те могат да изчезнат. Също така за зимния период от време е необходимо да се използват определени бактерии, устойчиви на ниски температури, в септичния резервоар.

Ако в процеса на работа в отпадъчните води е необходимо високо съдържание на мазнини, специални препарати, които ги отстраняват. Също така има бактерии, устойчиви на битовите химикали. В края на краищата свързването на перални машини и съдомиялни машини ще насити водата с цялата маса на Менделеев.

Различните производители включват различни видове микроорганизми в комплекта. След запознаване със състава е възможно да се разбере какво е подходящо за определен тип септична яма, при определени условия на работа.

На опаковката производителят посочва при каква температура е особено ефективен препаратът. Поради това е необходимо да се стартира септичния резервоар през определени периоди от годината, при определени условия. В противен случай бактериите за септични ями може да умрат или дори да не започнат да действат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септичен микробСептичен микроб
Септик ГрийнуейСептик Грийнуей
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септични видове и характеристики на термититеСептични видове и характеристики на термитите
Отзиви за чайките топаз топазОтзиви за чайките топаз топаз
Septic dx инсталация и характеристикиSeptic dx инсталация и характеристики
Средства за септични ямиСредства за септични ями
Септик ЮбасСептик Юбас
Автономна канализация модерно решение за частна къщаАвтономна канализация модерно решение за частна къща
» » Бактерии за септични ями
© 2021 BggeHat.com