Септичен кедър

Всяка година на пазара на пречиствателни съоръжения има все повече и повече модели септични резервоари. защото ниска цена и лесна работа са важни за купувача на такива продукти, енергонезависимите дизайни са особено популярни. Днес ще говорим само за един от тях - за гроба на Кедър. Компанията-производител Кедър е разположена като сграда, колкото е възможно по-адаптирана към суровите руски реалности. Това наистина ли е така?

Какво представлява кедровият септичен резервоар

На първо място, това е запечатан пластмасов септичен резервоар, разделен от прегради в четири камери. Сградата е енергонезависима, с прост дизайн. В момента (2013 г.) само един модел на седанния резервоар от кедър с капацитет 1 куб.м. м. канализации на ден. Почти всичките му основни характеристики, включително цената, са представени в малка таблица по-долу.

Характеристики на септичния резервоарИме Септичен кедърПроизводителност1 с. m / d.Габаритни размери, mm: диаметър
vysota1400
3000Тегло, kg150Приблизителна цена60000 rub.

Принцип на действие

Предвид простия септичен резервоар, цялата технология за пречистване на отпадъчни води е обвързана с обичайното поддържане на включенията. Всичко се случва на четири етапа:

  • Отводнителите влизат в първата (утаителна) камера. Налице е грубо гравитационно почистване: тежки фракции се установяват на дъното, дробовете плуват на повърхността;
  • Подобни процеси протичат във второто отделение. Процесът протича в аноксични условия, за да можем да говорим за приноса на анаеробните микроорганизми за пречистването на отпадъчните води;
  • в третата камера има по-прецизно почистване. За тази цел той има специален биофилтър с товар, различаващ се в развитата си повърхност. Зареждането едновременно играе ролята на механичен филтър и служи като основа за микрофлората;
  • Последното отделение в по-голямата си част служи като резервоар за частично третирани отпадъчни води. Но тук процесите на поддържане продължават. От четвъртата камера изтичащите вещества се изпращат на полето (в кладенеца) на филтрацията, където се извършва крайният етап на пречистване. Изпомпването може да се извърши чрез помпа или гравитация
Септичен кедър


Както вече знаете, комбинацията от "септични без помпени" не може да бъде приложена към никоя, дори най-модерната структура за пречистване на отпадъчни води. Така че септичната яма Kedr трябва да бъде освободена от натрупаната утайка поне веднъж годишно.

За цената и рецензиите

Въпреки относително демократичната цена на водораслото Kedr, това решение, подобно на други подобни, не може да се използва при условия на високо ниво на подпочвените води. Задължително условие за нормалната им работа е устройството на филтриращия почвен слой. В крайна сметка, в самия резервоар, канализацията може да бъде изчистена до максимум 50. Независима инсталация е възможна, но ако използвате услугите на специалисти, тогава допълнителните разходи едва ли са сравними с цената на продукта. Позитивните мнения за седалката от кедър са свързани главно с нейната форма и размер. Вертикалният резервоар ви позволява да разполагате с обем отпадъчна вода под дълбочината на замръзналата земя. Следователно, няма нужда от допълнителна изолация на конструкцията. В същото време, ако трябва да изпомпате самата утайка, може да се окажете неудобни за извършването на такава работа.

За да обобщим, можем да кажем, че септичната яма Cedar - енергонезависима станция с прост дизайн, който на практика не се открояват с други продукти от такъв план. Не всеки има нужда от изпълнение с 1 с. м. на ден, но е необходимо да се плащат за такива характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична ямаСептична яма
Мини септична ямаМини септична яма
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Септични AcoСептични Aco
Септичен анионСептичен анион
Septic RotecSeptic Rotec
Септична алта биоСептична алта био
Septic BioSeptic Bio
Септична еколинаСептична еколина
Септична яма 4Септична яма 4
» » Септичен кедър
© 2021 BggeHat.com