Септична в блатото

Много често получаваме парцели, чиято почва е много далеч от идеалното. Това създава трудности и прави свои собствени настройки, както в строителството на къщата, така и в подреждането на модерна канализация. По-специално, много от тях се интересуват от избора и инсталирането на септична яма в блатистия терен, където GBW е висок и самите параметри на почвата не допринасят за нормалното филтриране на водата.

Септична в блатото

Разположение на канализацията в блатото

Морските почви уникално влияят неблагоприятно върху удобството при реализирането на проект за инсталиране на контейнери за утаяване на отпадъчни води и последваща обработка на почвата. Първо, има трудности с работата, ограничавайки избора на типа септичен резервоар. Друг проблем е свързан със слизането на обработените отпадъчни води - особено в блатото, което не е ясно, особено при големи обеми от отпадни води. Как да разрешите тези проблеми?

Херметичен резервоар и машина за отпадъчни води



Най-простият вариант в тази ситуация е инсталирането на подходящ септичен резервоар в блатото. Ще бъде необходимо да се съчетае с необходимостта от периодично повикване на канализационна машина. Всеки запечатан контейнер може да се използва като септична яма. Желателно е да се купува, а това е доста реално, някаква стара метална цистерна. Той трябва да бъде обработен с антикорозионни съединения и може просто да бъде погребан в земята без закотвяне. Пластмасов капацитет с голям обем ще струва повече, а има нужда от допълнително закрепване, така че да не се "поплава" след следващото изпомпване на канализацията.

Седиментация и насипно филтриране

Ако потокът вода е нисък, то е възможно да се извърши монтажа на септична яма самоделно свои ръце, монтирайте пригодена за натрупване на сиво контейнер за отпадъци, което сложи картер помпа за изпомпване на отпадни води към полето за насипни извличане. поле за филтриране представлява нищо друго освен изкуственото могила, който е заложен в предварително изкопан ров (до GWL) и се издига на височина от 1 до 1,5 метра. Такъв хълм се състои от чакъл, пясък (филтърен слой) и насипна почва. В допълнение, всички съвременни материали могат да се използват като топлоизолация.

Монтаж на пречиствателна станция за отпадни води

Друго решение включва използването на скъпо оборудване, т. Нар. Дълбоки пречиствателни станции за отпадни води. Водата в изхода се спуска в канавката или в оборудваното поле за филтриране, както в предишната версия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична яма 2Септична яма 2
Септично в банятаСептично в банята
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септична яма 4Септична яма 4
Септична ямаСептична яма
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
Септична яма от фибростъклоСептична яма от фибростъкло
» » Септична в блатото
© 2021 BggeHat.com