Септична фантазия

Много често срещан проблем с устройството за автономна канализация в крайградски район е извисяващата се почва, която проявява отрицателните си свойства през зимата и пролетта. В някои случаи е необходимо да се монтира септичен резервоар в глина, а след това просто не го правете без допълнително закрепване на резервоара. Но не и в случая, ако сте закупили септична фабрика, чиято маса варира от 4 до 5,5 тона в зависимост от модела - този капацитет не се появява точно!

Асортимент и основни параметри на септичните резервоари

Производителят произвежда 2 модела септични ями за селски къщи, чиято производителност е 1,5 и 2 кубични метра. метри на ден. Съответно, е подходящо да се използват такива станции за къщи, в които живеят 4 до 8 души. По-долу бе представена таблица с параметрите на тези две настройки. Обърнете внимание на масата им.

Основни характеристики на септичните резервоариПроизводителност на модела, л / ден Маса, кг Габаритни размери, mmДължина на широчината2P20005500300017001400Plyus15004000260013001400

Няколко думи за дизайна

Капацитетът е направен от стоманобетон, което е причината за внушителната маса на инсталацията. В това има плюс (не се появява под влиянието на клодяващата земя) и минус (очевидни трудности при самообслужване и монтаж). Septic Favorit има формата на правоъгълен паралелепипед, лесен за използване, моделът Plus също е енергонезависим. Брой на камерите: 3 - за модела Плюс, 4 - за 2P.



Септично предпочитан

Как се обработва отпадъчната вода?

Пречистването на отпадни води е, както следва:

  • Канализацията от къщата навлиза в септичната камера, където се запазва основната маса на включването на леката и тежка фракция. Мазнините, повърхностноактивните вещества и други леки компоненти образуват филм върху повърхността, който постепенно се разлага, за да образува по-прости вещества. От своя страна тежки вещества под действието на гравитацията се установяват на дъното на камерата, образувайки минерализирана утайка с течение на времето. Всички процеси в първата секция се подлагат на анаеробни условия;
  • във втората камера вече има частично изчистени отпадъчни води. Тук те се почистват по същия начин като в септичната камера, плюс всичко в този раздел е по-активен процес на анаеробно разграждане на замърсяването на водата;
  • всяка станция Любима - септична яма с биофилтър. Последният е в третата камера и е пълна с глина. Той не само допринася за механичното филтриране на отпадъчните води, но също така служи за засилване на микробиологичната обработка. Аеробите вече действат тук и нормалните условия за техния живот се създават чрез вентилацията на камерата и постоянния приток на хранителни вещества;
  • по-нататък пречистена канализация или чрез гравитация или чрез помпа се изхвърля на всяко удобно място (езеро, канавка и т.н.)

Що се отнася до последната точка, все пак бихме препоръчали допълнително филтърно поле. Тази предпазна мярка ще ви позволи да спите спокойно и да не се страхувате от замърсяването на околната среда.

На цените на местните пречиствателни станции

В сравнение с други сходни пречиствателни станции, цената на станциите, които обмисляме, изглежда доста привлекателна. Не забравяйте обаче, че във връзка с голямата маса на този капацитет, монтажната работа вероятно ще падне върху раменете на специалистите и това се дължи на внушителните допълнителни разходи. Ето защо мисля за себе си, което е по-добре: да закрепите пластмасовия контейнер или незабавно да инсталирате тежка стоманобетонна.

Оценена цена на пречиствателните станции за отпадни водиПримерна цена на модела2P60000 rub.Plus55000 разтривайте.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Септична ямаСептична яма
Септична ямаСептична яма
Мини септична ямаМини септична яма
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Септик АспенСептик Аспен
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септични AcoСептични Aco
Septic RotecSeptic Rotec
» » Септична фантазия
© 2021 BggeHat.com