Септична медуза

Въпреки факта, че предметът на днешната ни статия е само част от пречиствателната станция, много хора, по навик, я наричат ​​септична яма. В нашия случай става дума за развитието на местната фирма "АНК Инженеринг", която се нарича активатор на пречистването на отпадни води (наричана по-долу "АЗ") "Меджуз". Много собственици на крайградски недвижими имоти просто го наричат ​​всички септични на Медуза, а не особено в подробности. Нашата задача е да опишем принципа на функциониране на тази АОС, нейното място в местната канализационна система и, разбира се, цената.

Дизайнът на AOS Медуза

Името му, активиращият получи, поради известно визуално сходство с жителите на морската дълбочина. Устройството е предназначено да насища канализацията с кислород в атмосферата, използва се за създаване на благоприятни условия за развитие на аеробни микроби и засилва процесите на разграждане на замърсителите. Като го използвате, можете дори да превърнете обикновен септичен резервоар от бетонни пръстени в дълбока пречиствателна станция за отпадъчни води. Корпусът на AOS е направен от плътна тъкан и фина мрежа, които са закрепени върху два обръча и предпазват инсталационната помпа (монтирана в корпуса) от големи окачвания. В горната част има пръстен, на който е закрепен биофилтър - особена гъба, изработена от синтетична тъкан, която увеличава площта, на която се абсорбират колониите на аероби.

Септична медуза

Принципът на активатора



Така че пред нас е чанта с AOS Medusa, чието съдържание ще бъде използвано за модернизиране на септичния резервоар. Торбата е достатъчно лека - теглото не надвишава 18 кг. Размери (транспорт): около 700 × 400 × 260 mm, така че не бива да има проблеми с транспортирането. Продуктът се доставя непосредствено в монтажа, така че не е необходимо да се занимава и с изобретяването на велосипеда. Вътре има помпа, оборудвана с ежектори (метод на изхвърляне на кислородна насищане на мивки). Всъщност той притежава главната роля в работата на това оборудване. Капацитетът на инсталацията се определя от настройките на управляващото устройство, което регулира честотата на активиране на помпата. Това е всичко! Оказва се, че това е само оборудване за септична яма, а не самостоятелна станция за дълбоко пречистване на отпадни води.

Как да използвате този продукт

Например, изчислихте оптималния обем на секциите от пречиствателната станция и изберете класически трикамерен септичен резервоар:

  • първият контейнер ще бъде отговорен за приемането на отпадъчни води от къщата, повечето от неразтворимите или бавно разтварящи се вещества ще бъдат депозирани в него. Те в крайна сметка ще образуват минерализирана утайка, която периодично ще се изпомпва;
  • Вторият резервоар ще бъде оборудван с нашия аератор, произведен от АНК Инженеринг, и ще се превърне в аеротанка. Тук канализацията ще бъде обогатена с кислород във въздуха, колонията от микроби (активна утайка) постоянно ще бъде в контакт с хранителната среда, какво ще бъде осигурено за биологично третиране на каналите;
  • в третия резервоар за съхранение на отпадъчни води (аеробни отпадъчни продукти и фини суспензии) ще се депонират в дъното на камерата. Окончателното почистване ще продължи в отводнителното поле

Цената на септична яма с AOS Medusa

Приблизителната цена на аериращото оборудване за септичната медуза ще ви струва някъде в 25 000 рубли. Това е цената на целия комплект, който включва помпата, корпуса, управляващия блок, свързващите проводници, въздухопроводите и инструкциите за експлоатация. Доколкото тази цена е адекватна и дали закупуването на такова оборудване е разумно, зависи от вас!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой септичен резервоар е по-добър?Кой септичен резервоар е по-добър?
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Средства за септични ямиСредства за септични ями
Септична екосистемаСептична екосистема
Септична ямаСептична яма
Септична АкорСептична Акор
Септично бързоСептично бързо
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Septic BiotalSeptic Biotal
» » Септична медуза
© 2021 BggeHat.com