Септично бързо

Когато става въпрос за оборудване за пречистване на отпадъчни води, мнозина предпочитат местни продукти на чуждестранни колеги. Исторически погледнато, има повече доверие в американските септични ями, отколкото в нашите. В тази статия ще говорим за една от най-известните инсталации за биологично пречистване на отпадъчни води - септична Бърза. Ще научите какво е това, какво е нейното представяне и размер, ще бъде в състояние да оцени цената на тези продукти.

Какво са септични бързо

Необходимо е да се разбере, че Fast не е само септична яма, а само част от нея, благодарение на която се извършва аеробно пречистване на отпадъчните води. Неговата роля е подобна на тази, дадена на септичните ями на Медуза. Самата инсталация е пластмасов контейнер без дъно, пълен с медена пита и въздушен транспорт в средата. Комплектът включва и въздушна помпа, въздуховоди, капак и др.

За асортимента и размерите

Американският производител предлага широка гама оборудване, предназначено за ефективна преработка на битови отпадъчни води. Самите растения са относително компактни, леки, просто се избират за специфични условия на работа. В таблицата по-долу са представени основните параметри на Бързото (модулите) за малка и средна производителност.

Размери на модулите за септични ямиМодел септична FastProductivity, l / ден. Габаритни размери, ммДължина на широчинатаRetro 0.25750700850600Ретро 0.37514001000600850Micro 0.5190015007501400Micro 0.752800150012001450Микро 0.93400145012001450

Монтаж на септична яма



Канализационни инсталации Бързо се инсталират в резервоар за септична яма (да се купуват или произвеждат отделно). Това може да бъде метален, пластмасов или стоманобетонен контейнер. Последният вариант е най-често избран, защото висококачествените продукти от стомана и пластмаса са много по-скъпи. От стоманобетон, работният обем на пречиствателната станция за отпадъчни води може да се изсипва директно на площадката или да се изграждат кладенци от пръстените.

Принципът на работа на гарата

Целият процес на преработка на включените канали минава на няколко етапа:

  • Първо, отпадна вода влиза в септична камера, където повечето от тежката фракция се утаява. Леки суспензии и пяна за известно време са на повърхността на течността, постепенно се окисляват, частично се разделят и се утаяват на дъното;
  • освен това, сивото дренажно оттичане навлиза в камерата, в която е инсталирана инсталацията за бързо аериране. Отводнителите от нейния въздушен лифт (компресорът на септичния резервоар осигурява захранване с въздух) се подават към повърхността на клетъчното натоварване, като същевременно се обогатяват с кислород. При инертното натоварване активно се развиват аеробни микроорганизми, които обработват съставните части на канализацията;
  • Освен това, пречистената течност се отвежда в открит канал, кладенец и т.н.

Условно, принципът на работа на инсталацията е показан на фигурата по-долу (няма септична камера).

Септична скорост

Колко струва такова удоволствие

Адекватната цена е приоритет за повечето купувачи на местни канализационни системи. И в това отношение оборудването, което обмисляме, леко, не изглежда много привлекателно на фона на конкурентни руски продукти. Обратната връзка за неговата работа обаче е добра. Може би това е плацебо ефект (скъпи работи по-добре от по-евтини), но може ли бързо септични танкове и истината да вършат добре своята работа?

Приблизителна цена на станциитеМодел на оборудването за обработка Бърза прогнозна ценаRetro 0.25105000 rub.Ретро 0.375125000 тр.Микро 0.5185000 тр.Микро 0.75275000 тр.Микро 0.9300000 триене.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична зелена скалаСептична зелена скала
Септична графикаСептична графика
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септичен лосСептичен лос
Септична акваСептична аква
Септик БялСептик Бял
Septik ekorosSeptik ekoros
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
» » Септично бързо
© 2021 BggeHat.com