Септична аква

Проблемът с пречистването на отпадъчни води е изправен пред много хора, които предпочитат да живеят в собствения си дом извън града, вместо да се хранят в тромав апартамент. Това е било използвано от производителите на пластмасови контейнери: днес можете лесно да се изгубите в цялото разнообразие от септични танкове, които се продават - съоръжения за пречистване на отпадъчни води. В рамките на тази статия ще разгледаме характеристиките и свойствата на аква септичните ями.

Aqua-Bio или Aqua-Eco?

Септичен Aqua Aqua Bio и Eco - видове нелетливи септични резервоари, които се основават на обща отстояване отпадъчни води: тежка суспензия постепенно се утаява на дъното на светлина - образуват филм и частично изяснени течни преминава към следващата камера. Така че, се излива от една камера в друга, има постепенно почистване на канализацията, тя не създава анаеробни условия, като по този начин бавно, но сигурно се разлага утайки. Вярно е, че има един "но": всички такива системи могат да се използват само ако устройството е оборудвано с последваща обработка на почвата под формата на полета, канавки или филтърни кладенци. Отбор Bio-Aqua и Аква-Еко е доста широк: сред тях са неефективни септична яма за градината и контейнери, предназначени за почистване на няколко кубчета от отпадъци на ден.

Септична Аква

Принцип на действие на септични ями

Като начало ще се заемем със септичния резервоар Aqua-Bio. Това е хоризонтален контейнер, разделен на 5 камери. Първите 3 от тях отговарят за уреждането, а останалите две секции са оборудвани с филтриращо натоварване. Почистването е, както следва:

  • Отводнителите текат в камерата за приемане чрез гравитация и постепенно преминават през преливниците и всичките три секции преминават. Утайката е изложена на естествен, но не много ефективен процес на разлагане от анаеробни микроби;
  • освободени от повечето от включенията, каналите се изсипват в участъци с натоварване. При натоварването се развиват колонии от микроорганизми, които са отговорни за по-доброто пречистване на течността. Зареждането също служи като вид механичен филтър;
  • в последния етап, пречистени с 50 поглътители, се изпращат в след обработката на почвата, където се поглъщат в почвата


Aqua-Eco е вертикален септичен резервоар, който е запечатан контейнер, разделен на 4 секции. В последната камера има биофилтър за по-пълно пречистване на отпадъчните води. Принципът на работата му е следният:

  • Отводнителите непрекъснато преминават през три участъка на резервоара (процеса на течно избистряне);
  • в крайния етап, заобикаляйки биофилтъра, течността навлиза в секцията за съхранение, откъдето се подава помпа или гравитация към последващото третиране

Както можете да видите, всичко е доста просто и ефективно!

За цените и характеристиките

Ако говорим за цените на септичните резервоари Aqua, тогава в сравнение с подобни решения тези съоръжения за обработка трудно могат да се нарекат бюджетни. Въпреки това, можете да видите сами за това, като прочетете таблицата по-долу.

Най-популярните модели на аква септични ями, техните характеристики и цениИме на пречиствателната станция / обем, лПроизводителност, л / ден.Приблизителна ценаAqua-Eco1200до 60046000 rub.1800до 80056000 rub.2400до 90069000 rub.3000до 110079000 rub.Aqua Bio2000до 70040000 rub.2500до 90048000 rub.3000до 110057000 rub.3600до 130070000 rub.

В заключение

За кои са септичните резервоари добре? На първо място, фактът, че резервоарите са разделени на голям брой секции - това допринася за ефективното изясняване на отпадъчните води. На второ място, производителят предлага широка гама от капацитети с различен капацитет. В същото време, цената на тези продукти не предизвиква особен възторг, а ако във вашия район на подпочвените води не по-дълбоко от 2 м е, това е още една причина да се отрази на възможността за такава покупка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Септичен лидерСептичен лидер
Septic BioxySeptic Bioxy
Септична спиралаСептична спирала
Септична АкорСептична Акор
Септично бързоСептично бързо
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Septic BiotalSeptic Biotal
Септична алта биоСептична алта био
Септик ЯлмаСептик Ялма
» » Септична аква
© 2021 BggeHat.com