Средства за септични ями

Ако имате време, за да се запознаете с други елементи, представени на нашия сайт, тогава знаете, че септичната яма - не от страна на местната канализационна система, която може да "създаде и забрави". Всяко, дори автономно инсталиране, изисква най-голямо внимание. И не става въпрос само за своевременното почистване на септичния резервоар - дори и между почистванията, може да се наложи да се намесите от ваша страна. В тази статия ще говорим за различните лекарства-bioaktivatory за септични ями, които помагат растенията да се справят с органични включвания канализацията, както и попадение на проблема за опазване на естествените микроби, които са естествено присъстващи в човешки отпадъци.

Борбата с миризмата

Вече казахме, че неприятната миризма от септичната яма може да бъде причинена от депресията на полезната микрофлора и развитието на друга, която "започва" процеса на разлагане на друго ниво (разпад). За да се коригира ситуацията, могат да бъдат отстранени специални биоактиватори за септични ями, съдържащи бактериални спори (аеробни или анаеробни - в зависимост от спецификата на пречистването на отпадъчните води). Следвайки инструкциите, посочени на опаковката с течност, таблетки или прах за септична яма, в рамките на няколко часа можете да коригирате ситуацията. И няколко дни по-късно причината за неприятната миризма напълно изчезва.

Динамиката на микробното развитие

На опростената графика, представена по-горе, можете да видите как се държат бактериите за септични ями в различни интервали от време. Описваме етапите на тяхното развитие и възпроизвеждане:

  • първия етап. Микробите са шокирани от новата среда, така че те не са готови за активно възпроизвеждане. По това време те се адаптират към околната среда;
  • втори етап. Микроорганизмите активно взаимодействат със септичната среда, като абсорбират хранителните вещества в отпадъчните води. Те активно се размножават - етап на експоненциален растеж;
  • третия етап. Броят на микробите достига пик, при който по-нататъшното възпроизвеждане е непрактично поради липса на хранене. В този стадий (идеалният случай) бактериите винаги трябва да бъдат, без значение какъв капацитет се използва за септичния резервоар във вашия случай;
  • четвъртия етап. Липсата на хранене или други причини (външни ефекти, метаболитни продукти и др.) Водят до намаляване на броя на микробите. На този етап, развитието на нежелани конкуриращи се микроби

Опростете почистването на септичния резервоар



Много често се използват различни средства за септични резервоари преди почистване на агрегата. Няколко дни преди изпомпването на утайката е възможно да се напълни (налее) биоактиватора в уреда, поради което утайката може да промени консистенцията: отива от твърдата фаза до течната фаза.

Препарати за септични ями

Това не само ще опрости изпомпването му, но и ще увеличи ефективността на използването на капацитета на септичните ями. Най-малко веднъж годишно в септични ями за вили е необходимо да добавите специални препарати - това ще ви спести от задълбочено почистване на станцията в бъдеще.

Бързо стартиране на дълбоката пречиствателна станция

Ако сте успели да си купите дълбоко пречиствателна станция за отпадни води, т.нар. Аеробен септичен резервоар, може да забележите, че ако къщата бъде оставена дълго време, инсталацията изглежда "избледнява". Вие идвате, започнете да използвате канализацията и ефектът не е същият - отсъства концентрацията на бактерии, необходими за висококачествено почистване! Фактът е, че всички микроби са чувствителни към липсата на хранене, а аеробите са повече от други. Ето защо, когато се приберете вкъщи, е по-добре незабавно да добавите част от бактериите към канализационната система - това значително ще опрости и подобри обработката на отпадъчните води!

Най-накрая

Не убивайте микроби от септични ями - използвайте само екологично чисти препарати! Те не съдържат алдехиди, алкали, избелващи вещества и т.н. Днес доста ефективни препарати се продават, които няма да навредят на вашия септичен резервоар!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бактерии за септични ямиБактерии за септични ями
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септични топони 5Септични топони 5
Септична АкорСептична Акор
Септични AcoСептични Aco
Септичен анионСептичен анион
Септична медузаСептична медуза
Бактерии за септични ямиБактерии за септични ями
Septic BioSeptic Bio
» » Средства за септични ями
© 2021 BggeHat.com