Септична през зимата

Няма значение дали живеете през цялото време в къща, построена през сайта на страната, или да отидете там доста рядко - ако наскоро сте инсталирали септична яма, тогава вие вероятно са притеснени за това как той ще се "чувстват" през зимата. В тази статия ще говорим за експлоатацията на септичния резервоар през зимата и как да извършим опазването на септичния резервоар.

Работа на септична яма през зимата

При условие, че септичен резервоар или дълбоко пречиствателна станция, тръби и кутия филтруване са заровени на дълбочина на почвата замразяване и изолирани, за да се тревожи за септичен резервоар през зимата не е нужно. Но тази опция предполага постоянно използване на канализацията. В противен случай, без да се правят допълнителна изолация септична яма не може да гарантира, че на дома пристигане, няма да се намери замразени канализация. Повярвайте ми, по-добре да не се сблъскате с такава ситуация - всичко ще бъде изтрито само през пролетта! По-добре е да се защитите и допълнително да направите временна топлоизолация и хидроизолация на областта над тръбите, септичната яма и филтриращото поле.

Септична през зимата

Ще замръзнат ли комините?



Един от многото въпроси, които притесняват тези, които са инсталирали септична яма в сайта си: "Ще замръзнат ли тръбите през зимата?" При условие, че те са погребани на поне 0,5 м и са инсталирани под прав ъгъл, водата няма да бъде нарушена. Във всеки случай, септичните резервоари за вили се допълват с канализация дори през зимата, чиято температура е няколко десетина градуса над нулата. Ето защо можете да сте сигурни, че тръбите за септична яма ще се справят правилно с функциите си и няма да бъдат блокирани от ледната запушалка.

Запазване на септична яма за зимата

Ако един септичен резервоар се използва само през топлия сезон, то той трябва да бъде запазен за зимата. От резервоара трябва да се оттича възможно най-много канализация. Във всеки случай, седиментите трябва да бъдат отстранени от септичния резервоар, който след зимата може да причини много неприятна миризма от инсталацията. Преди изпомпване е желателно да се купуват специални бактерии за септични ями, които трябва да се излеят в канализационната система 2 седмици преди почистването.

Няколко думи за тези, които решиха да инсталират септична яма през зимата. Да, по това време на годината много специализирани фирми са безплатни, така че можете да разчитате на отстъпки извън сезона и приятни цени (не само за монтажни услуги, но и за готови пречиствателни станции за отпадни води). Но за райони с проблемни почвени почви е по-добре да изчакате пролетта, когато почвата отново "слезе".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична ямаСептична яма
Септична яма 4Септична яма 4
Изолация на септичния резервоарИзолация на септичния резервоар
Септична ямаСептична яма
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
Схема на собствен септичен резервоарСхема на собствен септичен резервоар
Вентилация на септична ямаВентилация на септична яма
Мирис от септична ямаМирис от септична яма
Местоположение на септичния резервоар в участъкаМестоположение на септичния резервоар в участъка
Дренаж Септична ямаДренаж Септична яма
» » Септична през зимата
© 2021 BggeHat.com