Дренаж Септична яма

В зависимост от състава на почвата, дълбочината на замразяване и устройствени нивото на подпочвените води септични отводнителни системи могат да бъдат до 75 от общо работата по отводняване на батерията споразумение за селска къща или градина. Ролята на аерационното поле е трудно да се надцени, защото той е отговорен за окончателното третиране на отпадъчните води и изхвърлянето на вода в почвата. В тази статия ще говорим за това как да се извършват работи по независим производството на отводнителната система, ще дам някои съвети, които можете да следвате, за да се гарантира нормалното функциониране на пречиствателната станция.

Дренаж Септична яма

Ролята на дренажната система (филтриращи / аерационни полета)

На последния етап от пречистването на отпадъчните води течността, която се е установила в дву- или трикамерната септична яма, минава през филтърното легло на натрошен камък, пясък, естествена почва. Поради това се почиства механично от фини органични суспензии. Но това не е всичко! Тук под влияние на почвените микроби има окислителни процеси на органични вещества - аеробни трансформации, за които микроорганизмите изискват кислород на въздуха. Ето защо всяка дренажна система (аериращо поле) е оборудвана с най-проста вентилация.

Препоръки за подреждането на полето за филтриране



Отводнителните тръби се полагат на дълбочина до 1500 мм (минималната допустима стойност е 350 мм за топлоизолация на септичния резервоар). За да се спази това условие е необходимо, за да се осигури достъп на въздуха до системата. Ширината на изкопа е обикновено от 500 до 1000 мм. За глината и глинестата почва се препоръчва да се съчетаят всички дренажни тръби (канализации) в една система и да се поставят в една яма. Максималната дължина на дренажа се приема, че е 25 000 мм. Разстоянието между тях е не по-малко от 1500 мм. Това трябва да бъде достатъчно, за да се "разсее" ефективно течността във филтърните слоеве.

При полагането на дренаж е необходимо да се поддържа ъгълът на тръбите 1-2 градуса от разпределителния резервоар или пресичащия елемент. Това ще позволи равномерното разпределяне на оттока върху всички тръби в аериращата зона.

Най-малко за всеки 5 000 мм изтичане е целесъобразно да се направи вентилационна тръба. На теория, колкото повече такива тръби, толкова по-добри са процесите на аеробно разлагане на фини суспензии. Но на практика честото разположение на тръбите оказва неблагоприятно влияние върху икономичността на изграждането на собствен септичен резервоар за селска къща и естетическите характеристики на филтриращото поле. Местоположението на аерационното поле е избрано, доколкото е възможно, от къщата, водоизточниците и на най-малко три метра от градината.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Септични видове и характеристики на термититеСептични видове и характеристики на термитите
Септични топони 5Септични топони 5
Септична екосистемаСептична екосистема
Мини септична ямаМини септична яма
Септична акваСептична аква
Септик БялСептик Бял
Септична спиралаСептична спирала
Септична АкорСептична Акор
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
» » Дренаж Септична яма
© 2021 BggeHat.com