Септични видове и характеристики на термитите

Снимка септичен термитВсе по-голям брой извънградски къщи и вили се строят от цивилизацията. Ето защо алтернативните енергийни източници и новите технологии все повече се разпространяват. Въпросът за изхвърлянето на отпадъчни води е особено остър, тъй като централната канализация в селските райони и някои отдалечени райони на градовете не се извършва. Въпросът се решава с помощта на местните пречиствателни станции, които имат огромен брой, като например септична мола, тритон, топола и така нататък. Всички те имат незначителни разлики, но ние ще обърнем внимание септична яма Термит

.

Септични термити - видове и характеристики

Снимка септичен термитЗа да изберете правилно тази инсталация, трябва да знаете характеристиките и параметрите на моделите. В крайна сметка грешният избор или икономии могат да доведат до операционни проблеми, изключително бързо запълване и често набиране на каналната машина.

За частна къща с квадрат не повече от 100 м2 септична яма "Термити 1,5 м3", Чиято производителност е 0,5 m3 / ден. Броят на хората, живеещи в къщата, не трябва да надвишава 3 души. Тази инсталация може да обслужва:

  • една тоалетна чиния;
  • две черупки;
  • душ кабина;
  • пералня и съдомиялна машина;

Ако къщата е близо до 200m2, тогава е необходимо да закупите "Termite 2m3". Такъв септичен резервоар може да осигури семейство от 4 души. Можете да си позволите да инсталирате в къщата:

  • две тоалетни чинии;
  • четири мивки;
  • душ кабина;
  • баня;
  • пералня и съдомиялна машина;

"Termite 3m3" - най-просторните инсталации с капацитет от 1 куб.м. / ден. Площта на поддръжката му е 300 м3 вкъщи. Тази инсталация, в допълнение към цялото оборудване, обслужвано от "Termite 2m3", може дори да позволи свързването на джакузито.
Една и половина и двукатна инсталация на двукамерен септичен резервоар от 3 м3 - трикамерна. Всеки от тях включва:

  • филтър (пемза с гранитни чипове);
  • синтетични влакна с бактерии;
  • Запечатано покритие;

Принцип на септичния резервоар термит

Схема на септична яма ТермитСептичната "термит" е абсолютно енергонезависима. Принципът на неговото функциониране се основава на опазването на отпадъчните води и тяхното органично третиране.

Септична яма е хоризонтална конструкция, състояща се от два или три комуникационни танка. Влизайки в първия резервоар, течността се утаява в него. Тежките фракции се утаяват на дъното и течната маса преминава в следващия контейнер.



Във втората камера (ако моделът е с три камери) се отчита механичната отпадъчна вода. По-малките твърди вещества се утаяват, което прави водата прозрачна.

Последната камера е оборудвана с филтър от пемза. Преди да влязат във филтъра, отпадъчните води частично се разлагат под действието на анаеробни бактерии. След всички процедури, прегледани по-рано, течността се почиства на 60-70. От последния резервоар обработените отпадъчни води попадат в т.нар. Купол на напоителното поле. Оттам, където те се изсипват директно в почвата. Останалите органични примеси се разделят на земята. В същото време, процентът на пречистването на отпадъчните води на изхода е 95, което е безопасно за околната среда и хората, живеещи в него.

Монтаж на септична яма Термит

Монтаж на септична яма ТермитМонтаж септична Термити не отнема много време, тъй като производителят предприема не само се грижи за силата (стенни конструкции петнадесет мм, дебелина 20мм ребра), но също така и лекотата на строителството.

Монтажът на септичния резервоар започва с отвеждането на канализационната тръба от къщата. В разстояние от основата на сградата се изкопава яма за размера на конструкцията на септичния резервоар термит.

Важно! Не е необходимо основата на изкопни работи да бъде бетонирана.

Септичният резервоар се монтира в ямата и се напълва с вода, за да се установи няколко дни в натоварено състояние. След като утайката термит е свързана с канализационната система и покрита с пясък през тръбите, както входящите, така и изходящите.

Инсталирайте филтъра в монтираната конструкция. Ако желаете, септичният термит може да бъде изолиран отгоре със слой пяна, но това не е необходимо. Дизайнът има повишена якост, което ще го предпази от понижаване на налягането и температурата на почвата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Отзиви за чайките топаз топазОтзиви за чайките топаз топаз
Septic dx инсталация и характеристикиSeptic dx инсталация и характеристики
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Мини септична ямаМини септична яма
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Септична ямаСептична яма
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
Септична яма от фибростъклоСептична яма от фибростъкло
» » Септични видове и характеристики на термитите
© 2021 BggeHat.com