Септични резервоари за вили

Решаването на проблема за санитарните условия на една къща изисква разумен подход - и няма значение дали купувате готово оборудване за пречистване на отпадъчни води или поемате производството на септична яма със собствените си ръце. Септични резервоари за вили - на първо място, устройства, които осигуряват максимален комфорт при използване на вода. Те са различни, а изборът до голяма степен зависи от бюджета, определен за хигиенизиране на вилата.

Устройството и видовете септични ями

Така че днес септичните ями се наричат ​​инсталации, чрез които е възможно да се пречисти водата до такава степен, че изтичането на канализацията в почвата няма да представлява заплаха за околната среда. Функционирането на такова оборудване се пристъпи защитата, както и на определени етапи, свързани аеробни или анаеробни микроби, които насърчават биоразграждане на различни видове включвания в изобилие в битови отпадни води. Но това е само основният принцип на работа - септичното устройство може да бъде различно.

Кой септичен резервоар да избере за къща?

Ако разгледаме възможностите за автономна канализация за вили, тогава основният акцент трябва да бъде поставен върху обработката на водата в големи количества - изчислението се извършва за постоянно пребиваване на хора. В този случай има три проблема, които трябва да бъдат решени, преди да купите септична яма (или я направете сами):

  • разгледайте всички възможни видове септични ями и определете оптималния дизайн. Важна роля на този етап се играе не само разположението на бюджета канализация за вилата, но също така и такива на пръв поглед незначителни фактори, като например характеристики на почвата, на площадката - от техния качествен състав зависи от целостта на септична яма и нейната ефективност;
  • правилно изберете капацитета на инсталацията, включително правилно да изчислите необходимия капацитет на септичния резервоар;
  • помислете върху използването на пречистена вода. В крайна сметка, не на всяко място почвата има необходимата способност да абсорбира вода, затова може да е необходимо да се осигури допълнителна работа по подреждането на полето за филтриране

Цена, качество и сложност на дизайна

Ще разделяме всички септични резервоари за вили в две големи категории: бюджетни и скъпи решения. Първата, както винаги, включва продукти, направени сами: септична яма от бетонни пръстени, пластмасов септичен резервоар от старите еврокуби, обикновен стар резервоар и др. - Има много опции. И много от тях наистина развиват своите функции за всички 100. Най-приятно е, че тяхната цена е 2 или дори 3 пъти по-малка от цената на завършените септични ями.

Избор на септична яма за вила

Като се има предвид, че ви предлагаме информация за размисъл и не рекламирате конкретен септичен резервоар, ние ще определим една особеност на тази канализация за вили: колкото по-сложно е устройството, толкова повече проблеми с него. Както казват те, всички гениални са прости! Ето защо, когато избирате отделни модели септични резервоари, разчитайте на факта, че сложният дизайн на продукта несъмнено води до проблеми при експлоатация и поддръжка.

Летливи и автономни



Всички септични резервоари за вили (и не само) могат условно да бъдат разделени на 2 големи групи:

  • нелетливи - прости потоци, които не осигуряват принудително аериране и изпомпване на отпадни води;
  • Енергозависима, за чиято работа се изисква захранване. Електричеството е необходимо за работата на помпи и аератори, които са отговорни за впръскването на въздух, без което не е възможно да се развият микроби-аероби, отговорни за разграждането на органичната материя

Днес има активно популяризиране на сравнително компактните септични ями за вили, които са т.нар. Станции за дълбоко почистване. Те са нестабилни; За ефективна обработка на отпадъчните води се изисква принудително изпомпване и насищане на водата с въздушен кислород. Като цяло, тези системи се характеризират с добро качество на работа, това е просто не всички от тях се справят с максималния размер на отпадни води, дори да се предположи, че обемът на отпадъците не надвишава определена стойност в паспорта на инсталацията.

Схемата за работа на различни септични резервоари

Но най-често изборът попада все пак върху септична яма, която е енергонезависима: тя е по-проста и по-евтина и ако е правилно инсталирана, тя може да даде шанс на всяко устройство, оборудвано с помпи и аератори. Тези инсталации са предназначени за постепенно утаяване на отпадъчните води, последвано от анаеробно разграждане на включенията и почвена филтрация на избистрена течност.

Отворен въпрос: "Кой септичен резервоар е по-добър?"

Кое е по-добре от септична яма за монтаж на вила? Разбира се, този, който ще отговори на всичките ви изисквания. И не непременно харчат много пари за закупуване на готово решение, дори ако производителите му обещават 100 пречиствателни станции за отпадъчни води. Ако искате, можете дори да направите септична яма със собствените си ръце. На нашия сайт има много инструкции за самоусъвършенстване на канализацията в крайградски район. Можете да изберете опцията, която най-добре отговаря на вашето положение и да направите, както се казва, "малка кръв" - да похарчите минимум пари, за да инсталирате и инсталирате канализационна система за Вашата къща.

Дори днес, извън града, прекъсванията на електрозахранването не са необичайни. Очевидно е, че при тези условия е целесъобразно да се даде предимство на автономните септични резервоари, чиято работа не зависи от електроснабдяването. Но отново такива устройства са много взискателни за райони, защото за тях в повечето случаи е необходимо да се оборудва обширна зона за филтриране - не всеки сайт може лесно да реши този проблем. И е важно, в този случай (за самостоятелни решения), филтриращото поле е неразделна част от септичния резервоар, където се извършва процесът на окончателно пречистване на отпадъчните води. Но станциите за дълбоко почистване, когато се използват правилно, се нуждаят от филтриращо поле само за спускане на водата, а не за по-нататъшното й пречистване.

Кой септична яма е най-подходяща за вашия сайт - зависи от вас! Има много възможности за днес, затова не се забърквайте по ваш избор!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бактерии за септични ямиБактерии за септични ями
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Септичен лосСептичен лос
Септик БялСептик Бял
Septik ekorosSeptik ekoros
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Septic BiotalSeptic Biotal
Септична алта биоСептична алта био
» » Септични резервоари за вили
© 2021 BggeHat.com