Бактерии за септични ями

Технологията на пречистване на битови отпадъчни води предполага използването на пълния потенциал на естествените микроорганизми, които първоначално се съдържат в продукти за човешка дейност или се изхвърлят от околната среда. Благодарение на бактериите, вредните вещества се преработват в по-прости съединения, както и вода и въглероден диоксид. Въпреки това не е необичайно микробиалният септичен резервоар, който се съдържа в резервоара, да бъде недостатъчен за ефективно пречистване на отпадъчните води. В такива случаи проблемът е предназначен за решаване на специални бактерии за септични ями, които са предназначени за влагане в местната канализационна система.

Когато трябва да помислите за закупуване на микроби за септична яма

Ако инсталацията работи в нормален режим, просто не е препоръчително да се харчат пари за закупуването на бактериални комплекси. Но се случва, че от инсталацията започва да се разпространява неприятна миризма, въпреки че преди това всичко вървеше добре. Причината за такъв проблем може да бъде намаляването на популацията на микробите, което се дължи на:

  • използване на агресивни детергенти, съдържащи хлор, формалдехид, алкали;
  • промяна в температурния режим на работа на инсталацията, например септична яма може да замръзне през зимата с недостатъчна топлоизолация, която води до смърт на полезна микрофлора;
  • натрупване на голямо количество мазнини по стените на резервоарите и тръбите;
  • заливане на филтриращото поле с грубо диспергирани компоненти за отпадни води

Очевидно е, че за да се компенсират загубите изкуствено микроби трябва да направи препарати, съдържащи бактерии за септични ями. Специално подготвени за конкретни задачи, микробните комплекси вече започват да работят активно в рамките на няколко часа след старта. Днес на пазара на лекарства за пречиствателни станции предлага широка гама от микроорганизми, някои от тях са предназначени да "работят" във враждебна среда, докато други изглежда да се толерира по-ниски температури, а други се различават голяма способност да обработва мазнините включвания и т.н. Но универсалните формули са по-популярни, което позволява да се решат няколко проблема наведнъж или да се защитят срещу потенциалния външен вид на някои от тях.

Изберете бактерии за септична яма и септична яма

Изборът на бактерии се основава не само на последствията, но и на дизайна и работата на септичния резервоар. От особена важност е самият принцип на инсталацията, тъй като прибавянето на неправилни микробни комплекси може не само да не доведе до очакваните резултати, но и да спре напълно обработката на отпадъчните води. Следователно, преди да закупите бактерии за септични ями, е необходимо да проучите етикета на опаковката, който трябва да посочва целта и условията на живот на микробите.

Кои бактерии да добавите към септичния резервоар

Изглежда, че всичко е доста проста: ако сте с помощта на септична яма биофилтър - Купи бактерии, препоръчани от производителя на инсталацията, микробите, които са в състояние да "работят" в среда на кислород вода постъпва септичната яма, ако средата дълбоко почистване на канализационната система - Пусни аеробни микроби. По-долу сме се разработят на аеробни и анаеробни бактерии, както и за начините за въвеждане на бактерии в капацитета на инсталацията, обработка на отпадни води.

Аероби и анаероби



Съществуват няколко начина за разлагане на органичните включвания: под влияние на анаероби, които не се нуждаят от кислород във въздуха и под влиянието на техните антагонисти - аероби. Първата "работа" в най-простия тип септична утайка. Те допринасят за постепенното минерализиране на утайката. Част от комплексните вещества в резултат на активността на микробите преминава в по-проста разтворима форма и след това се подлага на третиране с аероби - вече в процеса на последващо обработване на почвата.

Аеробите са проектирани най-вече за този тип инсталация, която се нарича аеробна септична яма. В такива септични резервоари въздухът се впръсква от компресора, което прави възможно създаването на идеални условия за размножаване на аеробни бактерии и тяхната последваща обработка на отпадъчните води.

Правилно въвеждане на микроби

Правилно запълнете бактериите в септичния резервоар

Това за някои микроби е добро, за другите - смърт. Това се отнася, на първо място, за аеробни и анаеробни бактерии, защото за всеки от тях се нуждаете от вашата собствена среда. Ако разгледаме растение, което позволява отпадъците да бъдат пречистени чрез жизнената активност на тези два типа микроорганизми, тогава тяхното изкуствено въвеждане трябва да се извърши, както е посочено в диаграмата по-горе. Анаеробните комплекси могат просто да бъдат спуснати в тоалетната - те веднага ще попаднат в камерата, в която са създадени подходящи условия за тяхното развитие. Аеробите обаче трябва да се въвеждат директно в аератора - септичната секция, която е активно наситена с кислород във въздуха. Ако ги сложите в тоалетната, те могат да умрат в септичната камера.

Използвайте разумно бактериите за септични ями. Ако инсталацията работи добре - не бъркайте с различни добавки, защото това може да повреди местната канализация!

Препоръчваме да купувате тук

бактерии за септични ями и септични ями

Отзиви:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Средства за септични ямиСредства за септични ями
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септичен лосСептичен лос
Септична спиралаСептична спирала
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Septic BiotalSeptic Biotal
Бактерии за септични ямиБактерии за септични ями
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
» » Бактерии за септични ями
© 2021 BggeHat.com