Септична яма с висока маса за подпочвените води

Когато инсталирате някоя септична яма, особено когато става въпрос за домашно приготвени елементи на индивидуален канализация, е важно да се вземат предвид характеристиките на почвите, като например нивото на подземните води (по-нататък - GWL). Ако UGW е ниска и водата е най-малко - на дълбочина 3 метра, тогава не е нужно да се притеснявате много. Но какво да правим в ситуации, при които се изисква да се инсталира септичен резервоар при високи GW, на място, където се открива вода на дълбочина 0,5-1 m?

Септични при високо ниво на подпочвените води

Проблеми на собствени септични ями с висока HGS

Какви трудности ще трябва да срещнат собствениците на парцелите, за които масата на подземните води е на метър или по-малко?

  • Високата HBS усложнява инсталирането на септична яма в страната или в предградията, където се очаква постоянно местоживеене.
  • Необходимо е да се избягват някои модели резервоари за почистване, тъй като е невъзможно да се създаде запечатана система.
  • Има трудности при подреждането на аерационното поле и в някои случаи е просто невъзможно да се използват филтърни кладенци.

Нека разгледаме всеки проблем по-подробно. Изключително трудно е да се създаде септична яма на високо ниво на подземните води, тъй като основната част от събитието включва извършването на земни работи. Разбира се, това не е септично в блатото, но все още работи до коляното (или дори до талията) във водата не е много приятно.



Високото ниво на подпочвените води е изпълнено с факта, че изтичащите резервоари лесно ще се напълнят с вода, изтичаща от почвата. И това означава, че няма нужда да се говори за ефективност на защитата на канализацията при такива условия. Например с висока GW е много трудно да се изгради септична яма от бетонни пръстени - една от най-достъпните пречиствателни станции за изграждане на автономна канализационна система. Оптималното решение е да се използват т. Нар. Еврокуби или други запечатани контейнери, било то стари танкове и бъчви от пластмаса или стомана.

Що се отнася до последващото третиране на отпадъчните води, които преминаха през етапа на утаяване. Като се има предвид, че обмисляме внедряването на септична яма на високо ниво на подпочвените води, не си струва да разчитаме на ефективното протичане на последващото третиране на почвата. Самият той предлага изход: да се организира допълнителна площ за филтриране над земята, т.е. просто увеличете филтърния слой, като издигнете малка планина на мястото, която може да бъде прикрита като цветно легло и т.н. Но това решение изисква използването на дренажни помпи, които се изпомпват на по-високо ниво от специален резервоар за съхранение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична гумаСептична гума
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Мини септична ямаМини септична яма
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Избираме септична яма за лятна резиденцияИзбираме септична яма за лятна резиденция
Септична яма 4Септична яма 4
Септична ямаСептична яма
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
Септична яма от фибростъклоСептична яма от фибростъкло
» » Септична яма с висока маса за подпочвените води
© 2021 BggeHat.com