Септична екосистема

Независимо от доминирането на пластмасовите съоръжения за местно третиране, конкретните продукти продължават да бъдат популярни. В края на краищата, всъщност, без значение какъв материал е направен от контейнер - най-важното е, че той отговаря на изискванията за стягане. В тази кратка бележка ще говорим само за един от представителите на семейството на железобетонните септични ями - септичната яма Ecosept, разработена от специалистите на Еколин.

Тежка артилерия в лицето на EcoSept

Местната пречиствателна станция EcoSept е изработена от стоманобетон в завода. В този случай всички повърхности се обработват с проникващ хидроизолационен материал "Penetron", който осигурява целостта на стоманобетонния резервоар и неговата защита от агресивни среди. Вече разгледахме такава инсталация по-рано - септична яма Аспен. Основната разлика между ecosept и aspen е наличието на допълнителна камера за утаяване. Продуктовата линия и продуктовите спецификации са представени в таблицата по-долу.

Някои от характеристиките на екопептичните септични резервоариЕфективност на септичния резервоар EcoSept, л / ден Маса на капацитета, кг Габаритни размери, mmдължинаширочинависочина800200021001000135015003800290012002000450015503000760024001350

Как действа?

Тези съоръжения за третиране са класифицирани като нелетливи, но изискват допълнително кондициониране на почвата. Принципът на тяхната работа може да се опише по следния начин:

  • Тежестта се влива в септичната камера (поз.1), която заема около една трета от общия обем на контейнера. Тук основната част от леката и тежка отпадна фракция се задържа, която постепенно се разлага от анаеробни микроби (среда без достъп до атмосферен кислород);
  • подобни процеси протичат в две други камери (поз.2 и поз.3);
Септична екосистема
  • Течността, освободена от неразтворими включвания, влиза в биофилтъра (поз.4), който се напълва с товар с голям специфичен обем. В тази камера се осигурява естествена вентилация, която допринася за активното развитие на масата на натоварването на аеробни микроорганизми. Заедно с биологичното третиране на отпадъчните води се извършва механично филтриране;
  • Освен това отпадъчните води се изпращат до след обработката, която може да бъде организирана под формата на полета, канали и филтърни кладенци, система за събиране на течности и тяхното автоматично изхвърляне на филтърните насипи и т.н.

Предимства и недостатъци



Капацитетът е херметичен, силен, те никога няма да бъдат захванати с пръст - това са очевидните предимства на този продукт. Същевременно стоманобетонната конструкция е много тежка (виж данните в таблицата), което прави невъзможно инсталирането на пречиствателната станция за отпадъчни води самостоятелно. Най-малко, за да спаси на този етап е малко вероятно да работи. В същото време голяма маса е обещание от "покриването" на септичния резервоар EcoSept под влияние на пробиване на сили в земята. Друг проблем при проектирането е местоположението на изпускателната тръба. Поради това обемът на земните работи за изграждане на почва след обработката значително се увеличава.

Разбира се, можете да направите този тип септична яма точно на вашия сайт със собствените си ръце. Но те разбират, че този септичен резервоар има хигиенно заключение и сертификат за съответствие, който, ако е необходимо, ще помогне да се противопостави на атаките на различни органи по околната среда.

За цените

Ако сравним всичко със същия железобетон Aspen septic, тогава цената на Ecosept е по-малка с по-широк модел. По-долу сме предоставили приблизително ниво на цените за готови контейнери. Данните са подходящи за 2013 г.

Цената на пречиствателната станция за отпадни водиПродуктивността на септичния резервоар е EcoSept, л / ден.Приблизителна цена80050000 rub.150065000 rub.200075000 rub.3000110000 rub.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична ямаСептична яма
Септични микрочиповеСептични микрочипове
Септична АкорСептична Акор
Септик АспенСептик Аспен
Септично бързоСептично бързо
Септик ОниксСептик Оникс
Септична флораСептична флора
Септична еколинаСептична еколина
» » Септична екосистема
© 2021 BggeHat.com