Септична топола

Септична тополаАко живеете в собствения си дом или имате вила, където от време на време да се отпуснете, а след това най-вероятно са запознати с проблема с канализацията, а именно, че всички отпадъци се събира в яма за отпадъци, които трябва да се почиства периодично.

През последните години станаха популярни т. Нар. Септични ями, а именно септична яма Топол! Той ще ви помогне много години да разрешите проблема с канализацията и отпадъчните води.

Проектирането и експлоатацията на този септичен резервоар

Септична яма ТополаИ така, какво представлява септичен резервоар, как работи и от какво се състои? Първоначално септичната яма е устройство, което работи от компресора, а токът от своя страна консумира електричество. Септичната яма е представена от голям пластмасов контейнер, който е разделен на 4 части, в който отпадъчната вода постепенно се пречиства.

Има много различни начини за почистване, но септичната яма е подредена така, че основният начин за пречистване е аерирането. И това означава, че пречистването се извършва с помощта на кислород. Първоначално това се случва в първата част на септичния резервоар, където водите са наситени с кислород. Веднага има друг процес: големите частици са разделени на по-малки. След това, с помощта на въздушен транспорт, съдържанието на първия контейнер се изпомпва в резервоара за аериране.

Тук калта се отделя от вече почти чистата вода. След това утайката попада в специален избистряч и вода - в приемната камера, където най-накрая се почиства. От септична яма идва 98-99 пречистена вода, която е подходяща за напояване растения в градината или в градината, както и за източване на вода. Също така, трябва да кажете, че няма да забележите неприятната миризма, която идва от септичните ями.

И освен това, във водите, които идват от резервоар септична и минералите, които са така наречените органични торове, така че тази вода за поливане на градината е не само възможно, но и необходимо. И ако в други септични ями за тора да остане във водата, трябва периодично да попълнят специална субстанция, като топола работата без него!



По принцип септичната яма има много предимства, но е необходимо да се вземат под внимание и други нюанси при покупката. Например:

  • Септичната яма е пряко зависима от електричеството. Ако не е там, тогава няма производствена работа на септичния резервоар. Лошото на това устройство влияе и спадът на напрежението.
  • Резервоарът за утайки трябва периодично да се почиства от самото утайка - за това има сваляем капак, който ще улесни процеса.
  • Ако сте инсталирали септична яма, тогава е забранено да изтичате в канализационната система вискозни вещества, да изхвърляте боклуци, особено големи, както и остатъците от зеленчуци, плодове, гъби и др. Защитете вашия септичен резервоар и отвлизайте в него вещества, които съдържат хлор, особено във високи концентрации. Такива пропуски могат да доведат до ранна повреда на септичния резервоар! И ако използвате правилно септичната яма, тя ще ви служи и вашето семейство повече от десетилетие!
  • Когато избирате септичен модел, трябва да имате предвид приблизителния брой хора, които ще бъдат в къщата. Това число ще съответства на номера на септичния резервоар. Средно изберете септична яма от 4 до 6. Трябва да разгледате размера на къщата (колко тоалетни, мивки, бани инсталирани). Не забравяйте за пералните машини!

По принцип, доколкото е възможно за септична яма, Топол е 150 души, но такива огромни септични ями се инсталират само в случаите, когато се обслужва цял хотел. Но за двама със съседи е възможно да инсталирате септична яма 10-12, тогава ще спестите както цената на самата пречиствателна станция, така и нейната инсталация!

Монтаж на септична яма

Монтаж на септична яма ТополаИнсталирането на автономна канализационна система не е толкова сложно, толкова повече инструкцията е приложена към всеки модел. Следователно, ако сте уверени във вашите способности, е напълно възможно да го изпълнявате сами - няма проблем в това! Като цяло, най-често фирмите предлагат на клиентите си напълно безплатна инсталация.

Инсталацията започва със земни работи: изкопаване на фундаментна яма според размера на септичния резервоар. Но ние трябва не само да учи, нейните параметри, но също така и да оставите квоти от всяка страна (най-малко 25-35 см). Също така трябва да се осигури и пясък (или чакъл) възглавница. Капакът на септична яма трябва да се намира най-малко 20 см над нивото на земята (това е необходимо за по-добро обслужване, както и с цел да се обхване не е твърде вцепенен обилни валежи). След като основата е готова и на дъното й е поставена възглавница, се подават канализационна тръба и изпускателна тръба.

След това септикът внимателно, за да не повреди части от него, поставени в ямата и прикрепете тръби. Останалото пространство е покрито с пясък, а септиката е затворена с капак отгоре, преди да се напълни с чиста вода. Това е цялата настройка - след това септичната яма е напълно готова за работа!

Както виждате, септичната яма е доста удобно устройство за онези, които са уморени от грижите за септични ями. Имайте предвид само, че септичната яма е скъп бизнес, съдейки по цените на електроенергията. Но като цяло, септичната яма е надеждна, удобна и висококачествена!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой септичен резервоар е по-добър?Кой септичен резервоар е по-добър?
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Septic dx инсталация и характеристикиSeptic dx инсталация и характеристики
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септично резервоарно устройство и монтажСептично резервоарно устройство и монтаж
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Септична яма 4Септична яма 4
» » Септична топола
© 2021 BggeHat.com