Септично резервоарно устройство и монтаж

Снимка на септична ямаСъс сигурност всеки, който притежава къща извън града, дача, вила - без значение какво, е изправена пред проблема с канализацията и отпадъчните води. Съгласете се: в градски апартамент не е необходимо да мислите за това, но в частна къща - това е просто необходимо! За да организирате потока вода в специализиран канал или в езеро, ще ви е необходимо много време, за да получите всички необходими документи, споразумения и документи. Ако искате да избегнете подобни процедури, можете просто да ги закупите септична яма

, който ще поеме пълната отговорност за канализационната система!

Септичен резервоар на устройството

Какво представлява септична яма? Това е специално разработено устройство, което ви позволява да филтрирате дори най-мръсните отпадъци. Тя е разположена както следва: входящата тръба, първият резервоар, вторият резервоар и изпускателната тръба.

Понякога се инсталира допълнителен инфилтрат, който помага за по-нататъшното пречистване на отпадъците. В тези резервоари, с помощта на механични и биологични филтри се постига максимална чистота на отпадъчните води. Както можете да видите, устройството е просто, но ефективно и ефективно дори и в най-пренебрегваните случаи.

Каква е основата на септичния принцип?

Нека започнем, може би с факта, че септичната яма е инсталирана под земята, така че няма да се осъществи на мястото близо до къщата. Също така е много важно да се отбележи, че е инсталирана веднъж, не изисква специална поддръжка и ремонт. Поставянето на такъв септичен резервоар, можете да забравите за проблеми с канализацията поне за 40 години или дори повече.



И така, как работи това прекрасно устройство? Чрез специална входяща тръба, която събира цялата отпадъчна вода от къщата, те се изпращат до първия филтриращ резервоар, където се извършва основното пречистване. Тук всички отпадъчни води се филтрират от твърди частици (те отиват до дъното, където за няколко часа те се разделят на по-малки части или се разтварят напълно).

Всички малки и леки частици от отпадъчните води остават плаващи по повърхността, след което преминават във втория резервоар. Има процес на окончателно пречистване: механичен, химичен и биологичен. След всички тези манипулации третираните и почистени отпадъци падат през тръбата в земята.

Монтаж на септична яма - как да го направите сами

Фотоинсталация на септична ямаЗапочнете инсталацията с факта, че трябва да копаете фундаментна яма. Трябва да се има предвид, че на дъното се излива слой от пясък с размери 30-50 cm, можете също да направите нещо подобно плочки основа (Хоросан). Отстрани също трябва да напуснат за 30-40 см, между резервоарите. Не забравяйте, че идеалната опция е, когато всеки следващ контейнер се намира 20-50 см по-нисък от предишния (това е необходимо за ефективна работа, така че водата да се движи по-бързо и да се изчисти).

Освен това, септичен резервоар се спуска в изкопаната и напълно подготвена фундаментна шахта, всички части се съединяват, след което започва много важен етап - основата се полага със смес от цимент и пясък (1: 5). Направете това чрез слоеве от 15-25 см, като внимателно удряте свободната смес. Много важен момент: едновременно с гореописаното действие, трябва да излеете вода в септичния резервоар, за да избегнете деформацията му под нападението на пясъка.

Това са всички трикове и правила, които трябва да се спазват при инсталирането на септичния резервоар. Бъдете уверени, че ако направите всичко, както би трябвало, резултатът няма да трае дълго - веднага ще видите промени в канализационната система, които само ще ви зарадват!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична тополаСептична топола
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септична яма 2Септична яма 2
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септични микрочиповеСептични микрочипове
Септична евасток биоСептична евасток био
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
» » Септично резервоарно устройство и монтаж
© 2021 BggeHat.com