Септичен микроб

Септичен микробОтвличането на раната с различни лекарства ви позволява да се отървете от бактериите, които водят до инфекция. Септичните резервоари за дърво предотвратяват процесите на гниене. Липсата на гниене допринася за целостта на елемента и за неговия дълъг живот. Ето защо устройството за събиране и оползотворяване на отпадни води се нарича септичен резервоар.

Такива проекти помагат да се избегне запушването на почвата и влошаването на нейните плодородни свойства. Също така септичните резервоари запазват оригиналния минералогичен състав на почвата. За малките частни обекти е идеален септичен микроб.

Принцип на действие на септичния микроб

Този тип септична яма е цилиндричен контейнер. Производството на контейнера се извършва фабрично от гъст полиетилен с ниско налягане. Дебелината на стената на контейнера е 10 мм. Този индикатор дава увереност в безопасността на продукта под влиянието на натоварвания от земята.

Работата на септичния резервоар се състои в преминаването на две камери и блока за инфилтрация. Влизайки в първата камера в резервоара, отпадъчните води се разлагат на фракции. Тежки, плътни частици се спускат до дъното на заселниците. Леко обработената канализация преминава през специален отвор в следващата камера. Вторичната почистваща камера е ограничена директно от стените на резервоара.

Във втория резервоар има и процес на утаяване на отпадни води. Само тук става въпрос анаеробни бактерии. Колонии от микроорганизми, които могат да живеят в среда с ограничено количество кислород, обработват вредни вещества.

Всички примеси, съдържащи се в течността, се разделят от тези бебета в напълно безвредни съставки. Основното местообитание на бактериите е долната утайка. Те обработват останките от твърди фракции, превръщайки ги в тор.

Когато каналът напусне септичната яма, през нея преминава третичен сепаратор. Оборудван е с оборудване, което допълнително почиства отпадъчните води от останалите твърди фракции. На този етап почистването е 85.

След септичния резервоар избистрените води навлизат в камерата за инфилтрация. Това е резервоар без дъно, разположен на възглавница от филтърен материал. За допълнително почистване, влизайки в почвата на канализацията, прилагайте:

  • натрошен камък;
  • пясък;
  • геотекстилно влакно.


Просмуквайки през защитния слой, отпадъчната вода се пречиства с 100. По този начин чиста течност влиза в почвата на площадката и не може да повреди микрофлората.

Инсталиране на микробен септичен резервоар

Схема за инсталиране на септична ямка МикробиОсновното предимство на този септичен резервоар е лекото му тегло и общите му размери. Най-голямото устройство, в празна форма, тежи само 53 кг. Това дава възможност да се изключи използването на специално оборудване за инсталирането на това оборудване.

Преди да купите и инсталирате септична яма, трябва да определите местоположението й. Тъй като се използва последваща обработка на почвата, структурата трябва да бъде разположена далеч от източници на питейна вода.

Необходимата отдалеченост от водни обекти, ако има такива, е наблизо. Не е необходимо да се инсталира септична яма близо до къщата и другите сгради. Първо, постоянната влажност може да съсипе основата. На второ място, изкопаната изкоп може да доведе до изместване на земните маси под основата на сградата.

Изкопното устройство трябва да е поне 1 м по-голямо от септичния резервоар. При монтажа на конструкцията трябва да се осигури пясъчна възглавница. Дебелината му трябва да бъде най-малко 100 мм. Септичният резервоар трябва да бъде монтиран без изкривявания и изместване.

След монтажа, свързващата тръба към канализационната система на къщата е свързана и изпускателната тръба на течността в камерата за инфилтрация. След всички монтажни работи се извършва запълване на изкопа. Запълването е смес от цимент и пясък.

Фиксирана е филтърна възглавница по дължината на инфилтрата. Тя надвишава размерите на контейнера с 300 мм. Продуктът се напълва с пясък и трябва да бъде изолиран, като септична яма. Достатъчно е да поставите нагревател само в горната част на конструкцията.

Отзиви за септична ямка Микроби

Александър: Прочетете много отзиви за различните септични ями. Спря избора на септичния Микроб. Много от тях пишат, че ще бъдат изчистени веднъж годишно. Мога да кажа, че почиствам на всеки три години и не създава никакви специални проблеми. Така че този модел съм много доволен, както се казва, купени и забравени.

Максим: От доста време гледах внимателно тази фирма и когато дойде време да си купя септична яма, аз не се поколебах да отида в магазина. Вече използвам друг септик, но за това мога да кажа, че той е работил в продължение на около 3 години. По принцип моето мнение за септичните резервоари е: такива модели са в състояние да извършват само механично пречистване на водата. Ако имате нужда да почистите водата за технически нужди, тогава си струва да разгледате септични ями с анаеробни бактерии.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Septic dx инсталация и характеристикиSeptic dx инсталация и характеристики
Трикамерен септичен танкерТрикамерен септичен танкер
Септична ямаСептична яма
Мини септична ямаМини септична яма
Пластмасов септичен резервоарПластмасов септичен резервоар
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септичен анионСептичен анион
Септична алта биоСептична алта био
Септична еколинаСептична еколина
Септична ямаСептична яма
» » Септичен микроб
© 2021 BggeHat.com