Касион за сондаж

Още в началния етап на изграждането на селска къща трябва да се реши проблемът с водоснабдяването - при самостоятелно изливане на фондацията ще се изисква вода в значителни количества. Когато няма други източници, често се решава да се пробие добре. Но това по никакъв начин не е единствената задача, която ще трябва да бъде решена. Трябва да се отдаде голямо значение на развитието на кладенеца. Разпределението на водата трябва да се извършва на ниво под дълбочината на замръзване на почвата, за да се избегне замръзване на водопровода през зимния сезон. За тези цели се използват различни инженерни решения, но най-често изборът се спира, като се използва кейсон за кладенеца.

Caisson за оборудването на мазето

Защо се нуждаем от касиони за кладенец, техните видове

За да се предотврати замръзването на водата, изходът на тръбата за всмукване на водата от корпуса трябва да е под GPG. За целта се изкопава яма над кладенеца, чиито размери са достатъчни, за да съдържат запечатан резервоар за кесони. Кесионът служи като помощна стая за кладенеца, осигурявайки нормална температура на устата, защита от валежи и подземни води. Използването на такъв контейнер също е удобно, тъй като при подходящи размери той ви позволява да поемете помпено оборудване, хидравличен резервоар, различни филтри и т.н. - всичко това няма да се случи в къщата и да създаде ненужно шум там. Като суровина за производство на фабрични кесони използват полимерен материал (пластмаса) или стомана. Независимо този дизайн може да бъде заварен от метал или сглобен от стоманобетонни пръстени. Напоследък все повече и повече разработчици предпочитат да монтират пластмасов кейсон за кладенец - защото има редица основателни причини.

Цезан за пластмасови кладенци

Caisson или адаптер за сондаж - кое е по-добре?

Възможно ли е да се изгради кладенец без кесан? Разбира се, ако заложите на адаптера за сондажа. Този прост продукт се състои от две части, едната от които е монтирана в корпуса на ниво под PIP, а другият е свързана към тръбата за прием на вода и след това с помощта на плъзгащи съединение "лястовича опашка", свързан с първия адаптер част, но в сондажния отвор. Т.е. Адаптерът за кладенеца е обикновен водопровод, който е компактен по размер и лесен за използване. В сравнение с масивен кесон, той се отличава благоприятно от цената (от 3 до 5 хил. Рубли). В същото време превантивната инспекция и ремонта на кладенеца са затруднени и цялото оборудване, обслужващо кладенеца с този подход, трябва да бъде разположено вътре в къщата. Ето защо, ние оставяме избора между кейстън и адаптер за оттичане по ваше желание.



Производство на кейсон от собствени ръце

Без използването на тежко оборудване, кейсонът може да се направи ръчно само от стоманени листове. Като правило за тази цел се използва стомана с дебелина от 3 до 4 мм. Първоначално тя се определя от размерите на кесана за кладенеца, което до голяма степен зависи от това, което оборудване е планирано да бъде поставено в него. Удобно е да се използват стандартни общи размери, които лесно могат да бъдат намерени на уебсайта на компаниите, ангажирани в индустриалното производство на кесони. Заваряването трябва да се извършва в двоен шев, е желателно служителят да има опит в извършването на такава работа. Впоследствие външната част на кесана се обработва с битум или друг течен хидроизолационен материал, вътре в резервоара се грундира. Друг вариант - производството на бетонни пръстени. Определени с броя на елементите, пръстените се монтират в предварително изкопана яма, осигуряват твърдо закрепване и хидроизолация на конструкцията. Дъното на този кейсон е бетонирано. Трябва да се отбележи, че тези структури са най-проблематични - те често дават течове на високо ниво на подземните води, трудно е да се избегне изместването на пръстените една спрямо друга. Ако такъв кейсон дава теч, тогава елиминирането му няма да бъде толкова лесно, колкото в случая на стоманени или пластмасови изделия.

Метален кейсон за сондаж

Инсталиране на кесан за кладенец

Независимо от вида на събрания продукт извършва за същото: копаене, режещи отвора обсадни инсталация кесон, корекция на дължината на корпуса, за хидроизолацията на фуги и тръба кокошки разположение оборудване. Но си струва да си припомним, че технологията може да се различава в зависимост от земните условия на обекта. По този начин, преди инсталирането на пластмасови контейнери, в изкопа канал може да се засили стоманобетона, който ще служи като надеждна защита срещу движения в земята, не чупете резервоар способен пластмаса. Металният каусон често се инсталира "така, както е", без допълнителното устройство на кутията. В някои случаи пространството между стените на резервоара и ямата се излива от бетон. Като вентилация се използва система от две тръби за осъществяване на естествена циркулация на въздуха, която е необходима мярка за предотвратяване образуването на конденз.

Средни пазарни цени за kissons

Цената на продуктите, които обмисляме, се определя най-вече от цената на материала, от който се произвеждат. Стоманата е по-скъпа от пластмасата, така че цените на металните кесони за кладенец са по-високи от тези за пластмасови контейнери. Цените за хазната за избата са изброени в отделна статия (за справка кликнете върху връзката).

Приблизителни цени за хазната за кладенецаматериалГабаритни размери, mmДебелина на стената, mmПриблизителна ценапластмаса950 × 200010от 16 хиляди рубли.1240 × 210025от 21 000 рубли.1500 × 2500от 46 хил. рубли.2000 × 250040от 80 000 рубли.Стомана 1200 × 1200 × 20003от 18 000 рубли.4от 23 000 рубли.5от 25 000 рубли.6от 28 000 рубли.8от 45 000 рубли.10от 48 000 рубли.2000 × 10003от 10 000 рубли.4от 15 000 рубли.6от 20 000 рубли.8от 25 000 рубли.4000 × 1500 × 24003от 75 000 рубли.4от 80 000 рубли.5от 90 000 рубли.6от 95 000 рубли.8от 155 000 рубли.10от 170 000 рубли.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
Монтаж на системи за водоснабдяванеМонтаж на системи за водоснабдяване
Помпени станции за водоснабдяване за частни схеми за свързване на къщиПомпени станции за водоснабдяване за частни схеми за свързване на къщи
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Dachnoe водоснабдяванеDachnoe водоснабдяване
Водоснабдяване от кладенецаВодоснабдяване от кладенеца
Как да направите кладенец в страната със собствените си ръцеКак да направите кладенец в страната със собствените си ръце
Водоснабдяване на селска къщаВодоснабдяване на селска къща
Пречистване на вода от кладенец в селска къща пием чиста водаПречистване на вода от кладенец в селска къща пием чиста вода
Полимерна пясъчна ямаПолимерна пясъчна яма
» » Касион за сондаж
© 2021 BggeHat.com