Как да пробием кладенец на място?

Ако няма течаща вода във вашия район, изкопаването на кладенец или пробиването на кладенец ще бъде най-добрият начин за излизане от ситуацията. От кладенеца не може да се получат повече от 200 литра вода. Тази сума ще бъде достатъчна за нуждите от ежедневни нужди. Но ако живеете в селска къща, а не в крайградски район, това количество вода не може да отпадне. Трябва сериозно да се обърнете към този проблем и да започнете да пробивате добре.

За правилното пробиване на кладенец трябва да проучите подробно този материал.

Така че видовете кладенци зависят от дълбочината на пробиване. Уелс проби "на пясък" и "на варовик". Wells "на пясък" не се пробива дълбоко, на първия воден слой (и) е около 10-35 т. Wells "на варовик" вече пробиват при 40-200 m, от втория воден слой. Това е разликата между видовете кладенци.

Сега трябва да решим къде ще се намира кладенецът. Този въпрос е от значение за пробиване на кладенец "на пясък", тъй като първият слой водоносен слой може да бъде на различни дълбочини. Ето защо експертите съветват в този случай да направят проучвателни сондажи. Голям асистент в пробиването на такива кладенци компания Burvoda72, можете да научите повече на сайта https://burvoda72.ru, също там можете да намерите по-подробна информация за сондажни кладенци за вода.

Сондата "на варовик" може да бъде пробита на всяко място. Например, Област Москва водоносен хоризонт се намира в такива дълбочини :. юг до 40 m, в югозападната част на 60 м, в югоизточната част на 80 m, на североизток и северозапад до 100 м, но има такива области, чиято дълбочина достига 180 м! И най-важното е, преди да пробиете варовикови кладенци, трябва да получите специално разрешение и да отделите време и пари за документи.



Сайтът има следните изисквания за местоположението на кладенеца:

- не пробийте кладенец в низината, наклонът на сондажната точка трябва да бъде най-малко 35 градуса;
- кладенецът трябва да бъде разположен на 100 m от източниците на замърсяване;
- да се приближи до къщата, за по-ниски разходи за течаща вода.

Качество на водата. Водата от кладенеца "до пясъка" е твърда, без примеси от желязо, но е склонна към замърсяване. Варовиковият кладенец е защитен от замърсяване с дълбочина, но се отличава с повишено съдържание на примеси от желязо. Водата от всяка ямка трябва да бъде почистена със специални филтри за почистване.

Количество вода. Загубата на водата на кладенеца "до варовик" е около 10 кубически метра на час. Такова кладенец може да се използва за няколко обекта. От песъчлив кладенец получавате по-малко вода - около 500 литра на час.

Дълготрайност. Wells "на пясък" в крайна сметка гниене. Чиста вода от нея може да се получи в рамките на 10 години. Варовиковият кладенец ще служи завинаги, ще трябва само да наблюдавате оборудването.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
Абисинска и безплатна питейна вода на парцел в странатаАбисинска и безплатна питейна вода на парцел в страната
Монтаж на системи за водоснабдяванеМонтаж на системи за водоснабдяване
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Dachnoe водоснабдяванеDachnoe водоснабдяване
Водоснабдяване от кладенецаВодоснабдяване от кладенеца
Как да направите кладенец в страната със собствените си ръцеКак да направите кладенец в страната със собствените си ръце
Водоснабдяване на селска къщаВодоснабдяване на селска къща
Пречистване на вода от кладенец в селска къща пием чиста водаПречистване на вода от кладенец в селска къща пием чиста вода
Декоративно кладенецДекоративно кладенец
» » Как да пробием кладенец на място?
© 2021 BggeHat.com