Как да копаем добре

Как да се изкопае добре самБез значение колко развит и урбанизиран е светът, ще има места с липса на цивилизация. Те включват села, селища, отдалечени от градове и вили. Някои от тях са лишени не само от централизирана канализация и електричество, но и от вода.

Като напускат положението, жителите на тези селища, организират кладенци или кладенци. Тъй като ще бъде по-евтино да се изкопае кладенец и можете да извършите машина за изкопаване, можете да разгледате подробно този процес.

Как да копаем кладенец със собствените си ръце?

Преди да започнете работа, трябва да определите местоположението. Изворът е изграден на дълбочина на подземните води не по-малък от 15 метра. Едва ли е възможно да се определи този индикатор независимо. Има две възможности:

  • обърнете се към специалисти;
  • консултирайте се със съседите;

Помощта на специалистите ще струва много, защото вторият начин е по-приемлив. Вероятно някой, на малък радиус на изваждане от сайта ви, вече е подреждал кладенец. Посъветвайте се за това как се е състоял процесът и до каква дълбочина е необходимо да се спуснем.

Започнете работа е в края на лятото или началото на есента. По това време водната маса е най-ниската. Можете ясно да определите долната конструкция, така че мястото винаги да е снабдено с вода.

Трябва да имаш яма поне на седем метра от къщата. В противен случай може да се появи локална утайка под основата. 30 метра е минималното отстраняване на конструкцията от септични ями, котловини или компост. Тази отдалеченост е свързана с възможността за замърсяване на водите.

Преди да започнете да копаете, е необходимо да маркирате диаметъра. Той трябва да бъде по-дебел за ширината на материала на стената плюс насипването. Често подредени кладенци от готови бетонни пръстени. Но материалът може да бъде борд, зидария или монолитен стоманобетон.

При разпръснати почви вдлъбнатината започва от средата, напредвайки към краищата. При гъста земя първо можете да развиете ръбовете на ямата. При монтиране на пръстените първата е поставена така, че частта да изпъква леко над земята.



Тъй като почвата е отстранена, продуктът се спуска до достигане на дъното. Следващото е поставено върху него и е закрепено с минимум три скоби. Последният пръстен служи като главата. След това може да бъде украсена. Запълването е направено от смес цимент-пясък, състав 1: 4, съответно.

Сондата се състои от:

  • прием на вода и ямка;
  • багажника;
  • съвет;

Zumpf е долната част на багажника, напълно потопена в слой от подземни води. Такива проекти се разработват с висока консумация, в противен случай водата в тях ще застане. За частните къщи се създава така нареченото несъвършенно кладенец. Дъното на такава конструкция не достига до дъното на подземните води.
В дъното на конструкцията е разположено филтриращо поле, състоящо се от три слоя чакъл:
1. Частичен слой от фина фракция с дебелина 100 mm;
2. слой чакъл от средна фракция с дебелина 150 mm;
3. слой от груб чакъл с дебелина 150 mm;

При висок вискозитет на дъното на резервоара е необходимо подреждането на дървени подове. Над тях се изсипва филтър.

Колко струва копаят добре?

Снимка на изкопаното кладенецЦената на кладенеца зависи от:

  • дълбочина;
  • земни условия;
  • материал на стените;
  • време на работа;
  • първото устройство или вдлъбнатина;

Особено се отразява на начина, по който се работи: самостоятелно или с помощта на наети работници.

Задълбочаването на ямата е по-скъпо от първоначалната структура. Цената включва:

  • материал;
  • работи;
  • 25 допълнителна такса за сложността на операцията;

Преди да копаете кладенче, трябва да решите за техниката. Бетоновите пръстени могат да бъдат твърде тежки за ръчно инсталиране. Такава статия ще добави към разходите за строителство. Във всеки случай цената на текущата работа ще бъде по-ниска от пробиване на кладенец или полагане на централизирана водопроводна мрежа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на водоснабдяване от кладенецаСхема на водоснабдяване от кладенеца
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
В коя фирма можете да си купите най-добрите вили?В коя фирма можете да си купите най-добрите вили?
Монтаж на системи за водоснабдяванеМонтаж на системи за водоснабдяване
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Dachnoe водоснабдяванеDachnoe водоснабдяване
Как да направите кладенец в страната със собствените си ръцеКак да направите кладенец в страната със собствените си ръце
Водоснабдяване на селска къщаВодоснабдяване на селска къща
Декоративно кладенецДекоративно кладенец
Септична гумаСептична гума
» » Как да копаем добре
© 2021 BggeHat.com