Декоративно кладенец

Със сигурност нашите предци, удрящи съвременния свят, биха се изненадали колко по-лесно е станало животът. Директно в къщата има студена и топла вода, електричество, газ.

Домакинските уреди извършват по-голямата част от домакинската работа. Буквално преди няколко века, това дори не трябваше да мечтае. И нашите съвременници, напротив, и се дърпат, за да се заобикалят с предмети, напомнящи за миналото. Например, много летни жители мечтаят за изграждането на декоративен кладенец със собствените си ръце. И това е разбираемо, защото за тях той действа като оригинален елемент на ландшафтния дизайн.

Все повече напоследък хората започнали да създават уют в дачата и в същото време да реализират своите мечти. Вижте колко красиви павилиони, цветни детски площадки, летни веранди, направени със собствени ръце с любов и в оригиналния стил. Днес ще говорим как да направим декоративна кладенеца със собствените си ръце.

Целта, с която да се изгради декоративен кладенец

Целта, с която да се изгради декоративен кладенец

Едно обикновено кладенец служи за снабдяване на хората с вода, това е разбираемо. И за какво е декоративното кладенец? С помощта на подобно кладенец могат да се украсяват кладенци, инсталиране на помпи за кладенец, барабани за напояване и те също могат да служат като елемент на ландшафтния дизайн. В края на краищата, тя се радва на окото, когато от красиво изработения кладенец се вижда, че цъфтяват букети от цветя.

Директното обозначаване на декоративния кладенец е декорацията на обекта. Ако имате нужда от кладенец с пряка цел, тогава той ще трябва да бъде построен в съвсем различен вариант.

Най-често срещаното декоративно кладенец в дачата на най-простите материали

Най-често срещаното декоративно кладенец в дачата на най-простите материали

Тази опция за изграждане на декоративен кладенец със собствените си ръце е най-често използвана, тъй като всеки е привлечен от чистотата и точността на външния вид, при доста ниска цена.

Какво трябва да имате:

  • Нестандартни материали - блок къща, един и половина метър, имитира дървесина, облицовка от клас C, непланирана дървесина.
  • Шперплат водоустойчив, оребрени борда, барове 40 * 40, оформление - тънки ламели.
  • Мебелни ъгли, крепежни елементи - винтове, болтове и гайки.
  • Най-подходящите декоративни покрития.

Ако използвате тази инструкция, е възможно да направите декоративен кладенец в продължение на часове. Така че, декоративни кладенец в къщата на страната със собствените си ръце стъпка по стъпка инструкция:

  • Основата е куб от дървен материал. Короните са поставени в лапата и подсилени с винтове, или стоманени ъгли се използват за обзавеждане.
  • Завършеният куб е облицован с блок-къща, използвайки самобръчкови винтове. За да започнете, трябва да пробиете дупки с по-малък диаметър, само след това завийте винтовете, в противен случай кожата ще издържи в надлъжни пукнатини.
  • След това поставяме отстрани на кладенеца дъските, използвани като стелажи за покрива. Рамката и скейтът могат да бъдат изработени от тънък дървен материал, а украшенията могат да бъдат укрепени с дървени ъгли. Тогава покривът е облицован с облицовка.
  • Страницата на кладенеца е покрита или с дъска, или с подплата.

Готовата конструкция е по-добре да се избърше с шкурка и да се отвори с лак. Готово, можете да се насладите на работата си! По ваш вкус можете да украсявате такава кладенеца или с цветя, или с фигури направени със собствените си ръце, като цяло има фантазия къде да се изясни.

От какво да се изгради един вид декоративен кладенец



Ако в даката вече е изкопан кладенец за вода, тогава само една версия на облицовката е камък или тухла. постоянната влага от земята няма да ги засегне по никакъв начин и ще останат спокойни за естествените валежи. Ако решите да спестите пари или просто не разполагате с тухли, след това безопасно да вземете всичко, което е на ръка - дървен материал, дървен материал, метал, плочки, пластмаса, всичко. Необходимо е обаче да се знае, че облицовъчният материал трябва поне по някакъв начин да бъде в хармония с облицовката на къщата.

Видове декоративни кладенци

Видове декоративни кладенци

Ако си спомните фабричните декоративни кладенци, тогава такива кладенци няма да украсят, а по-скоро да допълват вашия интериор, защото основно декоративното кладенец на фабриката е обикновена дървена дограма. Но ако искате нещо подобно, трябва да го направите сами, за щастие е много лесно за всеки собственик.

Първи вариант. Между другото, по този начин можете не само да направите декоративен кладенец, но и да украсите конвенционален кладенец. Изваждаме сухи клони, речни камъни, натурални материали и циментов разтвор, закопчалка, връв за свързване. С помощта на тези материали, можете да украсите всяко кладенец по стар начин.

Вариант 2. Можете да направите декоративен кладенец по начина на саксия за цветя.

Тя е изработена от малки размери от дърво. Това се прави така, че в средата земята е покрита и върху нея има цветя. Ако такова нещо е с чифт, тогава ще спечелите. И можете да го сложите на входа на къщата "ако има две, после от двете страни на вратата" или в беседката.

Вариант Три. Ако след построяването на вашата дача или къща има несъвършенство, то тогава нека да отиде на работа - да построи декоративен кладенец. Повярвайте ми, ще бъде много успешна строителството на нов сайт. Такова кладенец може да затвори канализационната люлка, цъфтящите цветя и ако изведнъж намериш ключовата вода за себе си, тя може да се използва по предназначение.

Вариант Четири. Тази опция е подходяща за специални мечтатели. Неутрално и извън ринга, бетон и дървени покриви могат да украсят плочките, каменни плочки, за да се получи различна форма и цвят, ако всичко добре подбрани, като вариант на кладенеца ще бъде основната декорация на вашата градина.

Вариант Пет. Стари, ненужни колела не бързат да хвърлят, от тях можете да направите интересни идеи за вашата градина или парцел. Могат да бъдат цветни лехи, различни приказни герои, люлки и др. Едно кладенец на гумите може да бъде направено бързо и красиво от наличните средства.

Както виждаме, възможностите за изграждане на кладенци са огромни. Основното нещо е да имате добро въображение и ръце, които не се страхуват от работа. И ако вие ще направите декоративна добре с ръцете си, повярвайте ми, на първо място, че ще украсяват вашия двор, с него като вие няма да намерите никъде другаде, и второ, той ще ви напомня, че можете, искате само!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Dachnoe водоснабдяванеDachnoe водоснабдяване
Как да направите кладенец в страната със собствените си ръцеКак да направите кладенец в страната със собствените си ръце
Хоумстед дизайнХоумстед дизайн
Кухни в провинциален стилКухни в провинциален стил
Как да копаем добреКак да копаем добре
Фондация на колоните със собствени ръцеФондация на колоните със собствени ръце
Характеристики на монтажа на адаптера за кладенецаХарактеристики на монтажа на адаптера за кладенеца
Как да планираме пейзаж?Как да планираме пейзаж?
» » Декоративно кладенец
© 2021 BggeHat.com