Как да се изгради камина със собствените си ръце

Камината е оригинална част от интериора, която често носи функционален товар. Тя дава на атмосферата на къщата мир, спокойствие и комфорт, с помощта на която можете бързо да повишите температурата в стаята. За постоянно поддържане на топлината, тя със сигурност не се доближава, но като средство за бързо отопление след пристигането или създаване на уютна и домашна атмосфера съвсем ще е подходяща.


Какво е камина и какво да търсите при построяването й?


Първо, да дефинираме камината. Камината е най-простият тип фурна с директен комин и открита камина. Ефективността на такава структура е много ниска, само 20, а останалата част от енергията буквално "лети в тръбата". За да се увеличи отражението на топлината от вътрешните стени, камината е направена широка, но не дълбока, а горната и страничните части - с разширение към стаята. Отоплението на стаята с помощта на камина се дължи единствено на излъчването на топлинна енергия от изгарянето на дърва или горивни брикети. (Виж също: Ъглова камина със собствените си ръце: фантазия или реалност)

За да поставите камината, трябва да определите кое място е най-подходящо за него. Когато избирате място за камина, трябва да имате предвид, че е нежелателно да го поставите близо до прозорците и вратите, както и в онези части от стаята, където има течения. Само по себе си камината не е сложна инженерна структура и за нейното изграждане е възможно да привлече печка, но човек с "ръце" е в състояние да изгради камина в къщата и независимо.

изгради камина в къщата

Следващата точка, изискваща известни познания, е изборът на материал за изграждането на камината. Зависи от материала неговия експлоатационен живот, както и скоростта на ерекцията. Камината може да бъде построена от естествен камък или тухла, но напоследък можете да срещнете дървени камини и дори камини от гипсокартон. Такива камини най-често служат като основа за поставяне на електрическа камина или просто декоративна имитация. Червените или огнеупорни тухлени тухли са традиционните и най-често използвани материали за изграждане на камини. За изграждането на средна камина се изисква в рамките на 300 броя тухли.

За силата на камината е важно и решението, което ще държи зидарията. За да го разбъркате, се нуждаете от пясък, цимент, глина и вода. Пясъкът се омесва преди месене, за да се почисти възможно най-много от чужди примеси, а ако е възможно, е необходимо да се почистват и глина. Компонентите са добре смесени, за да се създаде еднаква смес. (Виж също: Как да поставите камина сами)


Етапи на камината


Естествено, при изграждането на камина, както при всякакви строителни или ремонтни работи, първо трябва да направите план за действие. Смисленият и изчислен план ще спести много усилия, време и пари, както и да ви спести от евентуални промени, които са резултат от лошо замислени действия.

Така че, за да построите камина в страната или в къщата, трябва да направите следното:



  • Начертайте чертеж;

  • Придобиване и подготовка на материали;

  • Изсипете основата;

  • Изпълнете полагането на основната част на камината в съответствие с чертежите;

  • Извършвайте тестове.


Планът, изглежда, е прост, до степен на непристойност, но всеки от етапите му изисква внимателен подход и контрол на качеството.

Така че, първата точка: рисунката. За правилното изграждане на камина е необходимо правилното изготвяне на чертежа. Съгласно общата концепция за камина няколко от видовете са скрити, а именно вградени, монтирани на стена или изолирани. Тази класификация се основава на поставянето на камина в стаята и с това, разбира се, трябва да решите, когато рисувате. Чертежът трябва да вземе предвид общите размери на конструкцията и би било добре да се вземат предвид размерите на тухла, за да се намали количеството на отпадъците и да се намали интензивността на труда в строителните работи. (Виж също: Камина от тухли със собствени ръце)



При проектирането на проекта е необходимо да се осигури поставянето на димна камера директно над пещта, както и наличието на изпъкнала корниз. Тези мерки ще помогнат да се намали навлизането на дим в стаята и да се намали рискът от искри и сажди от камината.

По отношение на избора на материал тук вече е казано, ние само забележете, че купуват строителни материали е по-добре с малка разлика в случай на битка, брак и други непредвидени обстоятелства. Трябва също така да се отбележи, че когато поставяте камината близо до стените, трябва да добавите тухлена стена по тях. Разходите за материали върху него също трябва да се вземат предвид при определяне на обемите.

Неразделна част от камината, ако строителството е планирано от тухли или камък, е основата. Материалното тегло на камината изисква инсталиране на подготвена основа. За тази цел основата е изградена от камък, тухла и циментова замазка, чиято форма и размери зависят от размерите и теглото на камината. Основата на камината трябва да бъде отделена от основата на къщата, за целта между тях остава празно пространство. За да се гарантира, че цялата работа е извършена качествено, първо се излива в основата, тя е настроена хидроизолация за предотвратяване на приток на влага от земята и разположени в горната част на циментов под, в която той впоследствие построен камина. (Виж също: Камината печки със собствени ръце)


Строителство на камини


Преди да построите камина и да започнете зидарията си, тухла, подготвена за изграждането на камината, трябва да бъде напоена с вода. Тухлите се поставят във вода само за няколко минути и лежат там, докато въздушните мехурчета не излязат от нея. Опитни майстори, преди да поставят тухла леко търкат повърхността им, триене с шкурка, или едни около други.

Когато изграждате стените на камината, не можете да разчитате на окото, по-добре е да използвате нивото и другите инструменти, за да сте сигурни, че стените на камината са плоски, чисти или разположени под желания ъгъл. За да бъдат определени ъгли на 90 градуса, се проверяват диагоналите. При изграждането на камина не забравяйте да инсталирате решетка и камина, както и други устройства, планирани за това съоръжение. Особено внимание трябва да се обърне на издатините, чието значение е не само функционално, но и декоративно. Те са разположени на половин тухла, внимателно наблюдавани. Това, че снасянето беше равно и отделни тухли не действаха.

В изграждането на комина също се нуждае от специални грижи, решението е тестван за чистота и тухли за пукнатини, защото грешките на комини може фатално да повлияят на живота и здравето на хората, които живеят в къщата, тя е под заплаха и противопожарна охрана на сградата. (Виж също: Как да направите желязна камина със собствените си ръце)

След края на зиданската работа е необходимо да се отстрани излишната мазилка от вътрешните стени на камината и нейния комин, а външните фуги трябва да се избършат, като се използват декоративни фуги (ако е необходимо). Също така е възможно да се измаза външната повърхност на камината, можете да украсите камината с плочки или керамични плочки. Камината е много украсена с използване на фалшиви предмети, изработени от чугун, които му придават стил и личност. Короната на дизайна е настилката на площта пред камината и монтирането на камината. Тук можете да избирате от разнообразие от варианти, които да отговарят на вкуса на собствениците и да се поберат в самата камина по възможно най-добрия начин.

Последната част от изграждането на камината е нейното изсъхване. Експертите препоръчват да дадем около един месец да стоим на камината, да не я наводняваме изобщо, а едва тогава да продължим към пещта, като постепенно увеличаваме времето и интензивността му.

как да се изгради камина със собствените си ръце


Възможно ли е да спестите пари за изграждането на камина?


Знаейки как да изградите камина със собствените си ръце може да спестите много пари, както и да ви помогне да получите точно структурата, която е планирана. В момента услугите на специалисти в изграждането на такива съоръжения не принадлежат към категорията на евтините, което очевидно е продиктувано от голямото търсене на модерни камини. Ако сравните цената на строителните материали и цената на работата, става ясно, че лъвският дял в цената на камината е зает от последната. Също така, във връзка с факта, че изграждането на камини става популярен вид приходи, общото качество на произведенията е намалено. Следователно, след като научите колко струва да се изгради камина, мнозина решават самостоятелно да изучават този плавателен съд и да го издигат сами.

Правилно изработената камина за дълго време ще хареса жителите на къщата или дачата не само с топлината си, но и с декоративен вид. Камината може да се превърне в истинско "сърце" у дома, събирайки се около огнището и истински помощник в студа, когато откритият огън е само необходим спътник на вечерта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Дървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройстваДървени камини за дома, основните предимства на използването на подобни устройства
Проста камина със собствените си ръцеПроста камина със собствените си ръце
Как е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилноКак е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилно
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
Как да внедрим пещ без комин, какви са теКак да внедрим пещ без комин, какви са те
» » Как да се изгради камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com