Dachnoe водоснабдяване

Представени са особеностите на този процес като водоснабдяването на страната. Основните методи за водоснабдяване на вилата и крайградската зона се разглеждат: централизирано водоснабдяване, кладенец и кладенец. Представени са предимствата и недостатъците на всеки метод.

Въпросът за водоснабдяването на дъждовете често се превръща в сериозен проблем за крайградски район, разположен далеч от централизираното водоснабдяване. Никой сайт не може да направи без вода. Необходимо е за готвене, домашни нужди и употреба за поливане растения. За собственика на обекта, въпросът е кое лятно водоснабдяване да изберете често става двусмислено и изисква по-подробно разглеждане. (Виж също: Характеристики на централното и индивидуално водоснабдяване на селска къща. Схема за водоснабдяване за селска къща)

Като цяло, изборът на водоснабдителната система на вилата произлиза от няколко от най-разпространените варианти. Първата възможност е да се свържете с централизирана водоснабдителна система (ако има такава). Вторият начин е пробиване на собствено кладенец или изкопаване на кладенец на площадката. Водоснабдяването на крайградската зона във всеки от горните варианти има свои собствени характеристики, както и плюсове и минуси. Нека разгледаме всеки тип водоснабдяване отделно.

Dachnoe водоснабдяване


Фигура 1: Водоснабдяване



Централизирано водоснабдяване


Предимствата на централизираното лятно водоснабдяване включват ниската цена, лекотата на свързване и сравнително стабилното водоснабдяване. Разходите за свързване към централизираното водоснабдяване ще зависят основно от разстоянието на къщата от точката на присъединяване към водоснабдяването. След извършване на всички необходими работи, свързани с връзката, потокът от вода ще бъде платен от метъра в съответствие с тарифите на съответната зона.

Недостатъците на централизираното водоснабдяване включват прекъсвания с водоснабдяване и качеството на пречистването му. Освен това не всички региони, отдалечени от големите градове, имат водоснабдяване на дачи общност. В този случай е необходимо да се обмислят алтернативни варианти за водоснабдяване на обекта. Изберете от две възможности: добре или собствено кладенец, в зависимост от конкретната ситуация. (Виж също: Водоснабдяване на вилата)

Добре или добре


За да се определи ямата или кладенецът ще бъде използван за водоснабдяване, е необходимо да се изяснят няколко важни характеристики на площадката:

  1. Геодезическа ситуация.

  2. Характеризиране на почвите.

  3. Дълбочина на подземно поява на водоносни пластове.


Секция за напускане


Фигура 2: Сечение добре


Това е необходимо, за да се изготви точно описание на вашия сайт, тъй като всеки отделен сайт е уникален по свой начин и дълбочината на водоносите може да бъде значително различна дори в съседните вили. Най-често не, водоносен хоризонт покрива огромна територия и е възможно да се каже съвсем уверено, че ако е на разстояние от 200-300 м. от дома си успешно работят и помпа вода други кладенци, а след това на вашия сайт не трябва да има никакви проблеми. Но вертикалните граници на появата на водоноса не са известни и за тяхното точно определяне може да се наложи да се пробият 2 × 3 допълнителни проучвателни кладенци.

добре




Фигура 3: Добре


Водоносни хоризонти са разположени твърде близо до повърхността, като правило, не се използват, тъй като водата все още не е достатъчно ясна на различни видове замърсяване, торове, които падат от областта, както и други микроорганизми. Най-разпространеният водата са по-ниски варовикови хоризонти, водата също е по-малко предмет на сезонните колебания в нивото на водата. Въпреки това, поради своята дълбочина. - За 40-200m, те са доста трудни за достъп. Най-подходящи за лятото къща вода са пясъчни органи, дълбочината от порядъка на 30 метра. (Виж също: Карта на сайта)

Добре добре


Dachnoe водоснабдяване с собствено кладенец е добро, защото не изисква издаването на специални разрешителни и сертификати. Въпреки това, изграждането на собствено кладенец вероятно не е на всеки обект. Преди изграждането на кладенеца е необходимо да се определи качеството на водата в даден район и скоростта, с която ямката се напълва с вода след избора й. Строго забранено изграждането на кладенец в влажните зони, тъй като за пиене на такава вода просто няма да бъде подходящ поради много силно биологично замърсяване. Изкопаването на кладенец в мека и блатиста местност, както и на твърде твърда скалиста земя няма да работи.

Добре в къщата


Фигура 4: Добре във вилата


При изграждането на кладенец има и ограничения на дълбочината му от около 10-15 м. Уелчета дълбоки от 15 метра са почти невъзможни за изкопаване и това е опасно за живота, тъй като работата се извършва ръчно. Изграждането на кладенец за водоснабдяване е за предпочитане в районите, където появата на водоносни пластове не е много дълбока. Но това също има своите недостатъци, тъй като водата на такава дълбочина не е достатъчно пречистена. Водоснабдяването на дадена местност с кладенец по време на експлоатация има редица характеристики, като променливи водни нива след дъжд, при топене на сняг, а също и при сухи лета. Също така през дъждовния сезон качеството на водата в кладенеца се влошава поради навлизането на пестициди от полетата и различни замърсители заедно с дъждовната вода.

Водоснабдяването на парцел в страната с кладенец е най-добрият вариант за малка фамилия, а ако се нуждаете от ежедневно поливане на парцела и битови нужди на голямо семейство, тази опция не е подходяща. Положителните характеристики на ямата включват доста дълъг живот - около 50 години. В случай, че помпата е неуспешна, водата може да бъде избрана чрез конвенционална кофа, но от кладенеца не може да се събира вода освен с помпа. (Виж също: Водоснабдяване на банята)

Предимства на водоснабдяването с кладенец



  1. При изграждането му не е необходимо използването на специално оборудване.

  2. Не са необходими разрешителни за строеж.

  3. Може би декоративна украса за украса на крайградската зона.

  4. Достъп до вода е достъпен дори и при повреда на помпата.

  5. Доста ниска цена.

  6. Дълъг експлоатационен живот.

  7. Недостатъци на водоснабдяването с кладенец

  8. Сложността на структурата в твърди и блатисти почви.

  9. Постоянно колебание на нивото на водата

  10. Ограничена дълбочина.

  11. Няма достатъчно вода.

  12. Възможност за замърсяване и цъфтеж на вода.

  13. Dachnoe водоснабдяване с помощта на кладенец

  14. Уелс, в зависимост от тяхната дълбочина, са разделени на:

  15. артезиански

  16. пясък


Пясъчните кладенци са по-малко дълбоки, от порядъка на 10-35 м. Въпреки това качеството на водата в тях е много по-добро от това в кладенеца и се нуждае от по-малко пречистване от примеси. Количеството вода, получено от песъчлив кладенец, е достатъчно за нуждите на битовите домакинства и заводите за поливане на площадката. Артезианските кладенци се пробиват на дълбочина 200 м. Качеството и количеството на водата в тях е най-доброто. Нивото на водата в такова кладенец не зависи от климатичните условия, нито от сезона.

Важно! За да се пробие такова кладенец, ще са необходими няколко разрешения от държавните органи на техния сайт.

Предимства на пясъчния кладенец



  1. Ниска цена на сондажите.

  2. Липса на документи.

  3. Бързо пробиване на кладенеца.

  4. Недостатъци на пясъка добре

  5. Възможност за замърсяване на водите.

  6. Несигурността.

  7. Колебаещо се ниво на подпочвените води.

  8. Предимства на артезианските кладенци

  9. Висока загуба на вода.

  10. Дълъг експлоатационен живот.

  11. Висококачествена вода.

  12. Постоянно ниво на водата.

  13. Недостатъци на артезианските кладенци

  14. Сравнително висока цена на пробиване на кладенец.

  15. Усложнен процес на издаване на разрешителни.


Схема за водоснабдяване


Фигура 5: Схема за водоснабдяване за дачата


Ето защо най-популярните са пясъчните кладенци. Животът на всяко кладенче е приблизително 10-15 години и ще зависи от качеството на помпата и оборудването. Независимо от схемата за водоснабдяване на селската къща не е изгодно за вас, за окончателния избор трябва внимателно да проучите всички характеристики на обекта, като привлечете опитни специалисти за това. И едва след това започнете работа по организацията на водоснабдяването на вашата лятна резиденция.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
Правилно проектираната схема на водоснабдяване и обезвреждане на вода гарантират издръжливост и…Правилно проектираната схема на водоснабдяване и обезвреждане на вода гарантират издръжливост и…
Правила за водоснабдяване и изхвърляне на водаПравила за водоснабдяване и изхвърляне на вода
Закон за водоснабдяването и канализациятаЗакон за водоснабдяването и канализацията
Изсипете гореща водаИзсипете гореща вода
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Водоснабдяване в странатаВодоснабдяване в страната
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Монтаж на системи за водоснабдяванеМонтаж на системи за водоснабдяване
Промишлено водоснабдяване на предприятияПромишлено водоснабдяване на предприятия
» » Dachnoe водоснабдяване
© 2021 BggeHat.com