Къде да се пробие кладенец под вода?

Артезианският басейн в района на Свердловск има голям резерват от подземни води и следователно е подходящо да се пробиват кладенци за варовик в хидрологичната ситуация в региона. Дриллерите не задават въпроса - "къде да пробиват кладенец", тъй като всеки район на района на Свердловск подкрепя артезианския кладенец. Въпросът ще бъде само в дълбочината на появата, нивото на минерализация на водата и дебита на кладенеца.

Като се имат предвид кладенците на пясъка, никой няма да може да даде препоръки за избора на конкретно място за пробиване или гаранции за продължителна и продължителна работа. Близостта на две пясъчни кладенци може да съдържа отличителна производителност и водни свойства. И ако пробиете добре между тези две, то дори може да се окаже сухо.

Дриллери, които имат значителен опит, основан на индиректните признаци за наличие на вода и статистически данни от предишни сондажи в Екатеринбург, могат само да отгатнат къде да пробият пясъчна дупка. Например: по-лесно е да се определи мястото за пробиване, където вече има кладенци на пясъка. Това означава, че трябва да се направи ново кладенец, далече от тока и да се направи по-рано. Това се обяснява с факта, че ако ги затворите, тогава изпълнението на двете ще бъде намалено.

Как да пробиете кладенец на даден сайт

Преди да започнете работа, е необходимо да освободите алеята за сондажа на мястото, където ще бъдат пробити кладенците. Широчината на прохода трябва да бъде най-малко 3 м, а площта за разполагане на сондажната площадка 4х9 м. Трябва да се има предвид, че мачтата не се допира до електрически проводници или дървета, тъй като височината му е около 10 м.



Определяне с мястото на пристигане и инсталиране на оборудване - опитайте се да вземете територията, където има повече свободно пространство. Това е необходимо в случай, че трябва да намерите водоносец или кунг.

В повечето нови райони, които все още не са развити, не се случва прекъсване на състезанието и поставянето на оборудване, но не е необходимо да се чуква за бъдещото строителство. Без неуспех е необходимо да се изчисли местоположението на кладенеца по такъв начин, че каквото и да е под стаята.

В озеленен район е необходимо да се вземе предвид евентуалното нарушаване на ландшафта и сериозността на оборудването.

Теренът в точката на пробиване не трябва да е повече от 35 градуса под наклона. В случай на неравномерно местоположение, не се препоръчва да се локализира кладенецът в най-ниската точка, тъй като с появата на пролетта топенето на снега ще започне и ще настъпи силно утаяване. В резултат на това тази ниска точка просто ще бъде наводнена и ще бъде блокиран достъпът до кладенеца или кеса. За да се предотврати навлизането на замърсени повърхностни води в кладенеца, е необходимо да се избере сондажна площадка, разположена на разстояние 50-100 м от замърсяващи източници (сметища, септични ями и др.).

След като завършите цялата работа, последната стъпка е да скриете люка от любопитни очи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на водоснабдяване от кладенецаСхема на водоснабдяване от кладенеца
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
Монтаж на системи за водоснабдяванеМонтаж на системи за водоснабдяване
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Dachnoe водоснабдяванеDachnoe водоснабдяване
Водоснабдяване от кладенецаВодоснабдяване от кладенеца
Как да направите кладенец в страната със собствените си ръцеКак да направите кладенец в страната със собствените си ръце
Водоснабдяване на селска къщаВодоснабдяване на селска къща
Декоративно кладенецДекоративно кладенец
Касион за сондажКасион за сондаж
» » Къде да се пробие кладенец под вода?
© 2021 BggeHat.com